Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnan hoppar av: ”Är en stor besvikelse”

Expressens Tomas Pettersson berättar om landslagens krismöten i Davos nyligen och förbudet mot att använda fluorvalla.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: LUCIANO SOLERO / AP ANSA

Tour de Ski drabbas av ett tungt bakslag i sista stund. 

Den finländska stjärnan Krista Pärmäkoski kommer inte till start på grund av sjukdom. 

”Det är inte värt att utsätta sin kropp för den stress som touren innebär”, skriver hon på Instagram

Under den mästerskapsfria säsongen 2019/2020 så är Tour de Ski den stora höjdpunkten. På damsidan går Therese Johaug föga överraskande in som favorit, men touren upplägg i år passar egentligen Johaug dåligt. 

Det är inget lopp över 10 kilometer, endast ett lopp med individuell start och två sprinter. Så chanserna att faktiskt besegra den norska skiddrottningen är ganska stora. 

En av förhandsfavoriterna att utmana Johaug, finländska Krista Pärmäkoski, kommer dock inte till start. 

Pärmäkoskis imponerande meritlista

På fredagen, dagen innan Tour de Ski startar, meddelar Fis att Pärmäkoski hoppar av touren. Pärmärkoski själv berättar på Instagram att avhoppet beror på att hon blivit sjuk. 

”Oturligt nog missar jag Tour de Ski på grund av sjukdom. Under mina år har jag lärt mig att det inte är värt att utsätta sin kropp för den stress touren innebär. Jag fortsätter tävla nästa år”, skriver hon. 

Pärmäkoski försökte träna på fredagen, men var helt kraftlös. Hon isolerades efter det omedelbart från resten av laget. Hon flyger hem till Finland på lördagen. 

– Det här är en stor besvikelse för hela laget och framför allt för Krista själv, som hade Tour de ski som säsongens stora mål, säger tränaren Matti Haavisto till MTV.

29-åriga Krista Pärmäkoski har varit en av världens främsta skidåkare de senaste åren. Totalt har hon tagit 27 pallplatser i världscupen, varav fem segrar. Under 2010-talet har hon dessutom fyra OS-medaljer och sex VM-medaljer. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.