Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna saknas – sista chansen att skapa ett lag

Maiken Caspersen Falla.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Ingvild Flugstad Östberg.
Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA BILDBYRÅN
Sergej Ustjugov.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sadie Bjornsen Maubet.
Foto: TERJE BENDIKSBY / AP TT NYHETSBYRÅN

RUKA. Äntligen världscuppremiär! Äntligen Premium Manager!

I morgon klockan 10.00 är det deadline för den första omgången – och startlistorna inför minitouren i Ruka har precis släppts.

SportExpressens reportrar Ludvig Holmberg och Tomas Pettersson bjuder här på senaste nytt.


Klicka här för att komma till Premium Manager 

Efter att ha pratat med en rad åkare i det svenska landslaget efter torsdagens träning i Ruka kan vi konstatera att en av dem har lite mer självförtroende än alla andra. Linn Svahn (15.0) förklarade att hon ”älskar” banan här – trots att det är första gången hon testar på den – och hon har väldigt höga förhoppningar inför fredagens sprint.

Tidigt under torsdagen såg det ut som att hela det norska landslaget skulle tvingas kasta in handduken efter att tränaren Eirik Myhr Nossum testats positivt för covid-19 – men det visade sig vara ett falskt positivt testresultat. Han är frisk. Och det innebär att Therese Johaug (24.0) och gänget kommer till start i minitouren. Alla deras 20 åkare är med i startlistorna.

Finlands storstjärna Iivo Niskanen (17.0) kommer också till start. Han missade den nationella premiären förra helgen, men ska nu alltså vara ”fit for fight”. Niskanen brukar alltid vara ruggigt stark i Ruka. Men klarar han av att leverera även om uppladdningen inte varit den bästa?

Rysslands gigant Sergej Ustjugov (17.0) finns inte med i startlistorna i Ruka. Han har varit sjuk under den senaste tiden och anses inte vara redo för start än. Det finns dock flera andra spännande åkare i det ryska laget, som Alexander Bolsjunov (22.5), Alexey Chervotkin (5.0) och Gleb Retivyk (9.0).


LÄS MER: Experternas tips inför Premium Manager: ”Kolla priset!”

LÄS MER: Guide inför sprinten i Ruka – allt du behöver veta

LÄS MER: Ta ut ditt fantasy-lag i längdskidor – vinn priser  


Sadie Bjornsen Maubet (14.0) slutade fyra i minitouren i Ruka förra säsongen och var bästa åkare utanför Norge. Men den här gången finns hon inte på plats i nordöstra Finland. Bjornsen har bestämt sig för att stå över alla tävlingar fram till jul, som ett led i sin uppladdning inför VM i Oberstdorf.

Bland övriga namn som saknas i startlistorna finns långtidsskadade Ingvild Flugstad Östberg (16.0), coronasjuka Charlotte Kalla (12.0) och Maiken Caspersen Falla (14.0) som har problem med luftvägarna.

Vi konstaterar också att Emma Ribom (9.5) har med sig en varning in i minitouren i Ruka. Det är värt att beakta för dem som överväger att ta in henne i laget. Det räcker med några skejtskär i den klassiska sprinten för att hon ska få en till varning och därmed bli diskad från hela touren.

Även norrmannen Emil Iversen (16.0) kommer till start med ett gult kort. Han visade dessutom svag form i den nationella premiären i Beitostölen och vi hissar en liten varningsflagg för honom.


Klicka här för att komma till Premium Manager 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.