Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska dubbel-jublet: Vilka fantastiska tjejer

Foto: GIAN EHRENZELLER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: GIAN EHRENZELLER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

DAVOS/STOCKHOLM. Det blev blågula framgångar när Stina Nilsson var starkast i sprintfinalen och Maja Dahlqvist knep tredjeplatsen.
Nilsson var mycket nöjd efter vinsten: 

– Det har varit lite stolpe ut i sprinten så då var det fantastiskt kul att få vinna i dag, säger hon till SportExpressen.

Experten Anders Blomquist menade att det här var mycket bra inför VM i Seefeld. 

– Stina behövde det här, hon har varit otroligt irriterad och nu fick hon alla svar hon ville ha, säger han i SVT.

Det var Stina Nilsson som var bäst när det vankades sprintfinal i Davos, med på pallen fanns också Maja Dahlqvist som slutade trea.

Därmed fullbordade Sverige sin utklassning av Norge i världscupen i damsprint. 

– Vi har några av världens bästa distans och sprintåkare. Ser man en tjej som är där framme så vill man också vara där. Det var väldigt kul att Maja också var med på pallen i dag, säger Stina Nilsson i SVT. 

”Hon har varit otroligt irriterad”

SVT-experten Anders Blomquist var mycket imponerad över prestationerna: 

– Vilka fantastiska tjejer. Stina har varit starkast från första stavtaget i dag. Hon är helt fantastisk, säger Anders Blomquist i SVT.

Blomquist menade att det här var det kvitto som Stina behövde för att kunna genomföra en stark satsning mot VM:

– Det här var helt perfekt. Både för henne själv men också för det svenska damlaget, att man fortsätter att rida på den här framgångsvågen, säger han och fortsätter:

– Stina behövde det här, hon har varit otroligt irriterad och nu fick hon alla svar hon ville ha. Nu kan hon göra precis som hon vill framåt VM. Det finns många anledningar att vara nöjd just nu. 

Stina Nilsson vann sprinten i Davos

Stina Nilsson berättade efter vinsten att hon trivs i de schweiziska höjderna: 

–Jag har alltid gillat Davos och när vädret är perfekt och publiken hejar då är det perfekt förutsättningar för att åka skidor, säger Stina Nilsson i SVT:s sändning efter segern. 

Nilsson berättar också att hon kände sig allt starkare desto längre in hon kom i tävlingarna: 

– Det kändes som att jag blev piggare och piggare för varje lopp som gick. Det kändes i benen att det fanns mer och mer att ta av. 

Maja Dahlqvists nya succé

Efter segern leder Nilsson den totala sprintcupen. Maja Dahlqvist är tvåa. Inför säsongen hade Dahlqvist endast tagit en pallplats i karriären. Den här säsongen har hon två. Förutom tredjeplatsen i Davos slutade hon tvåa även i Ruka.

– Jag har varit frisk och skadefri och kunnat träna på det jag har velat, säger hon i SVT.

I Davos åkte Dahlqvist snabbt under hela dagen. Hon kom tvåa i kvalet och vann sitt heat i kvartsfinalen. Väl i finalen var det Stina Nilssons lopp, men Dahlqvist kämpade på.

– Jag var faktiskt väldigt stum så jag fick kriga från start. Stina åkte i från så det blev ganska utspritt till slut. Det var inte så taktiskt, utan mer bara att bomba, säger Dahlqvist.