Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är förbannad – allt känns så meningslöst”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson har fått en tuff start i Tour de ski.

Men i söndagens jaktstart klättrade svensken i placeringarna – trots dåliga skidor.

– Vi har inte lyckats där, säger Halfvarsson.

Alexander Bolsjunov blev tvåa i sprint och lekte hem masstarten. Under söndagen följde han upp det med en ny seger. Stjärnan kunde utan problem hålla uppe avståndet han gick ut med i jaktstarten.

– Det är så imponerande på så många olika sätt, SVT:s expert Anders Blomquist.

– Han är skicklig på alla sätt och vis.

Resultatet innebär att han fortsatt leder Tour de ski och vinner den första delen av touren. Bakom honom blev Artem Maltsev och Maurice Manificat tvåa respektive trea.

Calle Halfvarsson bästa svensk

För svensk del då? Oskar Svensson slutade tia i den inledande sprinten och blev sexa på 15 kilometer klassiskt under lördagen – hans bästa resultat någonsin i ett distanslopp. I jaktstarten gick Svensson därför ut som trea. Men han tappade snabbt placeringar.

Bästa svensk blev i stället Calle Halfvarsson på femtonde plats som hade kört upp sig åtta placeringar. Men trots avancemang hade han hoppats på mer.

– Det hade gått ännu fortare om jag haft bättre grejer, säger Halfvarsson, som inte var nöjd med vare sig skidorna eller vallan.

– Vi har inte den skjutsen som behövs, vi är ett litet steg efter. Jag gör ett mycket bra andravarv och drar ifrån min grupp och försöker komma ikapp gruppen framför. Men jag får inte ut någonting, de bakom är ikapp direkt. Det blir lite snopet när det inte fungerar utför, säger han.

Poromaa: ”Jag är förbannad”

Strax bakom Halfvarsson gick William Poromaa gick ut som 28:a under dagens etapp. Men väl i mål kunde 21-åringen besviket konstatera att han bara förbättrat sig tre placeringar.

– Jag är förbannad. Allt känns meningslöst, jag får inte ut det jag har i kroppen. Jag tycker jag krigar på uppför men får inte igen det utför, då är det tråkigt att åka skidor, säger Poromaa.

Han håller med Halfvarsson om att det var frågan om en vallarmiss. 

– Jag tror inte jag hade det bästa under fötterna i dag, så jag får se över det med vallarna vad som kan ha gått snett. Vi testade skidor som vanligt och tog fram det som vi trodde var bäst för oss. Men det är inte kul att åka skidor i dag, säger William Poromaa.


LÄS MER: Tour de ski 2021 – din guide till skidfesten i SVT

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Calle Halfvarsson visar upp nya kärleken


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.