Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår Norge efter stort drama: ”Fantastiskt”

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
Foto: Viaplay
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

LILLEHAMMER. Sverige, Norge eller Ryssland?

Allt avgjordes på upploppet.

Veronika Stepanova ordnade en rysk skrällseger – Moa Olsson fixade en svensk andraplats, en tiondel före Norge.

– Jag ska gå och köpa en lott, säger Frida Karlsson.

Moa Olsson, Helene Marie Fossesholm och Veronika Stepanova gjorde upp på den sista sträckan i damernas stafett. De tre åkarna turades om att dra och allt avgjordes inne på stadion.

Stepanova ryckte strax före upploppet och bakom den ryska åkaren gjorde Olsson och Fossesholm upp om andraplatsen. Det blev ett målgångsfoto, där svenskan var först med en ynka tiondel.

– Jag är jätteglad att det räckte till en andraplats i dag. Det var väldigt tufft där ute, säger Moa Olsson.

På det sista varvet såg Norge ut att avgöra stafetten när Helene Marie Fossesholm gick starkt i en stigning och fick en lucka. Men Olsson och Stepanova kom tillbaka.

– Jag gav aldrig upp och lyckades ta några extra stavtag uppe på toppen. Jag är jätteglad att jag kom ikapp, skidorna var jättebra, säger Olsson.

Hur känns det att slå Norge?

– Det är klart att det är skönt, samtidigt som vi ville vinna. Vi är jättenöjda med en andraplats i dag.

Vill du köra en sistasträcka på ett mästerskap också?

– Varför inte? Jag vet inte... det får vi se! Det finns många som vill ha den platsen. Konkurrensen är tuff!

Norge förlorade – för första gången på tio år

Norge och Sverige målades upp som stora favoriter inför stafetten, men i stället var det Ryssland som vann. För första gången på tio år förlorade det norska damlaget en stafett i världscupen.

– Jag är väldigt glad och riktigt överraskad! Det här var en stor dag för hela det ryska laget. Min kropp kändes stark hela vägen, säger hjälten Veronika Stepanova.

Under lördagen vann Frida Karlsson över Therese Johaug med tre tiondelar i distansloppet. I stafetten var marginalerna på Sveriges sida igen.

– Jag ska gå och köpa mig en lott! Det var en go tiondel, säger Karlsson.

Sveriges förstalag i Lillehammer: Emma Ribom, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Moa Olsson. Det svenska andralaget kom på tionde plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.