Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rikard Grip lämnar – dementerar ryktet

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

GÄLLIVARE/STOCKHOLM. Rikard Grip slutar som landslagschef för skidlandslaget.

Efter VM i Seefeld väljer profilen att tacka för sig. 

– Nu går vi in i en mästerskapsfri säsong och det känns som rätt tid för mig att söka efter nya utmaningar, säger Grip. 

Rikard Grip blev tidernas yngsta förbundskapten när han klev in i ett delat ledarskap ihop med Joakim Abrahamsson 2010. Två år senare fick han ensam ansvaret för skidlandslaget. Sedan dess har hans adepter åkt hem sammanlagt 35 VM- och OS-medaljer och mäktat med över 300 pallplatser i världscupen. 

Nu kommer bomben. Grip lämnar sitt uppdrag inför nästa säsong. 

– Jag är glad och tacksam över att ha fått de här åren tillsammans med längdlandslagets fantastiska åkare och kollegor. Jag är stolt över allt vi presterat och över att ha varit delaktig i att utveckla organisationen med mitt ledarskap. Nu känner jag att det är dags att ta mig an nya utmaningar och låta andra förvalta och utveckla det vi gjort tillsammans, säger Grip i ett pressmeddelande. 

Johan Sares, längdchef på Svenska skidförbundet, har inte gått ut med vem som ska ersätta Grip i rollen. 

”Betytt oerhört mycket”

– Rikard har betytt oerhört mycket för vår verksamhet, som har utvecklats enormt positivt under hans ledarskap. Han har varit väldigt hängiven och lojal i sin roll och vi hoppas få möjlighet att engagera honom i andra roller inom Svenska skidförbundet i framtiden. Vi vill tacka Rikard för allt han gjort för sporten, säger Sares. 

Grip kommer att bli kvar i sporten i någon mån. Han ska sitta kvar i det internationella skidförbundets världscupkommitté för längdskidor.

När SportExpressen ringer upp Grip utvecklar han sina tankar om varför han kliver av landslagschefsposten. 

– Man kommer till en tidpunkt där man måste fundera på hur man kan utveckla sig själv och vad man gör bäst. Jag var tveksam redan fjol om jag skulle fortsätta efter OS, men jag såg VM i Seefeld som en häftig upplevelse. Nu går vi in i en mästerskapsfri säsong och det känns som rätt tid för mig att söka efter nya utmaningar. 

– Jag har en del spännande saker som jag ska ta ställning till. Inget jag vill kommentera mer än så. 

Handlar det om skidvärlden?

– Det vill jag heller inte kommentera. Vilket område det blir. Jag hoppas kunna jobba med drivna människor och vara med och utveckla människor. 

Kan du dementera att det handlar om ett jobb i Norge, i deras skidorganisation?

– Jag har fortfarande inte fått något samtal från Norge och jag har inte sökt något jobb hos dem. 

”Stor respekt”

Grip hävdar att han inte vet vem som ska ersätta honom i landslaget. 

– Jag kommer att ha stor respekt för den som tar vid och jag är helt övertygad om att den kommer att kunna göra ett bra jobb. Det är en fantastisk organisation. Det är en spännande tid framöver med damerna och spännande utmaningar med herrarna, säger Grip. 

– Det jag har varit med och åstadkommit har varit helt fantastiskt, men jag tror att det är bra för skidförbundet att få in nya ögon. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.