Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Norska skidstjärnan ställer in säsongen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Mardrömmen för det norska skidlandslaget är ett faktum. 

Säsongen är över för Ingvild Flugstad Östberg – innan den ens har börjat. 

”Det är naturligtvis jättetråkigt”, skriver Östberg i ett mejl som tidningen Oppland Arbeiderblad har fått tillgång till. 

Ingvild Flugstad Östberg har varit en av Norges främsta skidåkare under de senaste åren och är en av få som har kunnat utmana Therese Johaug.

Men nu kommer ett mardrömsbesked för norskan. I ett mejl som hon har skickat till sina sponsorer ger hon upp satsningen på den kommande säsongen. 

”Jag kommer inte kunna åka några skidor den här säsongen, vilket naturligtvis är tråkigt. Men jag hoppas komma tillbaka starkare”, skriver Flugstad Östberg i mejlet som tidningen Oppland Arbeiderblad har fått tillgång till. 

Problemen har förföljt Östberg under en längre tid. I juni gjorde hon comeback efter en trötthetsfraktur – men hon drabbades därefter av nästa mardröm: Ett brutet ben i foten.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt och jag kommer att göra vad jag kan för att gå igenom detta, sa Östberg till NRK då. 

Ingvild Flugstad Östberg missar säsongen

Öysten Andersen, medicinskt ansvarig i norska längdlandslaget, har pratat med norska TV2.

– Det är väldigt tråkigt att vi anser det nödvändigt att hon ska vara borta så länge men det är för att vi har ett gemensamt mål med Ingvild att hon ska åka skidor igen utan att behöva tänka att risken för att bli skadad igen är för stor, säger Andersen.

– Jobbet som måste göras är inte omöjligt men hälsoläget i dag är inte tillräckligt bra.

29-åringen missade även inledningen av den förra säsongen på grund av att hon inte uppföljde alla krav i skidförbundets hälsodeklaration.

Östberg har 17 individuella världscupsegrar och och lyckades vinna Tour de Ski-segern 2019.

Skidsäsongen är planerad att sätta i gång som vanligt i slutet av november med tävlingar i finska Ruka. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.