Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Det är en skandal – så arg”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Sebastian Samuelsson kan inte delta i ansedda loppet Lysebotn Opp. 

Flygstrul hindrar OS-hjälten från att dyka upp i tid – och förbundskapten Wolfgang Pichler är rasande på flygbolaget SAS. 

– Vi får väl heja på någon norrman, säger Samuelsson. 

– Det är en skandal. Jag är väldigt arg, säger Pichler.

 

UPPDATERING: På torsdagskvällen meddelade Samuelsson att han fått sitt bagage.  

Som en del i förberedelserna inför vintersäsongen skulle skidskytten Sebastian Samuelsson ställa upp i rullskidsloppet på norska Blinkfestivalen. Han skulle ha landat i Norge under onsdagskvällen. Men flyget från Östersund blev försenat och när SportExpressen pratade med Samuelsson i går kväll var han fast på Arlanda.

– Vi kommer få sova här på Arlanda. Det är inte optimalt att komma fram samma dag som tävlingen men det är bara att gilla läget, det finns inte så mycket annat att göra, sa Samuelsson då.

Samuelsson tvingas ställa in

Nu har Samuelsson bekräftat på Twitter att flygproblematiken innebär att han tvingas lämna återbud till Blinkfestivalen. 

"Tyvärr inget Lysebotn Opp för mig i år. Trots att SAS hade oceaner av tid att lägga över vårt bagage i går när vi blev ombokade så saknar vi allt vårt bagage här i Stavanger. Hoppas det löser sig inför morgondagens tävlingar", skriver Samuelsson på Twitter.  

”Det är bortkastad tid”

Samuelsson är märkbart irriterad när SportExpressen ringer upp. 

– Vi har blivit av med allt vårt bagage, det ligger förmodligen på Arlanda. Det senaste vi hörde nu är att vi inte kommer få det på hela helgen så det vore ju fruktansvärt tråkigt.

Hur känns det att missa loppet? 

– Det är tråkigt så klart, de här tävlingarna är anledningen till att man har åkt hit från första början. Kommer vi inte kunna tävla så känns det som bortkastad tid.

– Jag hoppas ju att det ska komma i dag eller tidigt i morgon, men det känns inte som att det kommer bli så.

Förbundskapten Wolfgang Pichler är desto mer vokal i sin ilska. 

”Det är en skandal"

– Det är skandal, mitt lag kan inte starta i Norge på en tävling. Det är inte möjligt att de inte kan ta hit bagaget på tre dagar till Norge. Jag har bara hört att det inte är möjligt att få hit det, men jag tror att de inte vill. Ingen tar hand om oss. Det kan inte vara så svårt att hitta bagaget i Stockholm, så stort är det inte, säger Pichler. 

– Vi har betalat mycket för det, jag är så arg. Det kan inte vara så att de inte hittar det, de vill inte. Det är svenska landslaget som inte kan tävla för att bagaget inte kommer. Ingen hjälper oss, de säger bara att det inte är möjligt.

– De tävlar för Sverige, Sverige mot Norge. Vi kan inte tävla på grund av ett svenskt flygbolag, SAS, inte kan ta hit vårt bagage. Det är åt helvete. Det är en skandal att ingen hjälper oss, det är vad jag hatar. Det kan alltid ske misstag, men ingen hjälper oss, det är en skandal.

– Jag är väldigt arg. Vi investerar så mycket och flyger, betalar allt. Det kostar mycket, så tar ingen hand om oss.

Samuelsson tog både guld och silver i OS i Pyeongchang tidigare i år. 

Jobbar på en lösning

SportExpressen har varit i kontakt med SAS som menar att de jobbar på att få till en lösning så snabbt som möjligt för det svenska landslaget:

– Vi är klart superledsna och beklagar djupt att den situationen med bagaget har uppstått. Nu har vi lokaliserat bagaget och jag har pratat med Sebastian Samuelsson. Vi har en plan för hur vi ska få bagaget till Stavanger i dag. Vi gör allt vi kan och har alla resurser på att lösa det, säger SAS presskontakt Tonje Sund. 

UPPDATERING: På torsdagskvällen meddelade Samuelsson att han fått sitt bagage. 

https://twitter.com/SebbeSamuelsson/status/1025096492917379072

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.