Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan tvingas ställa in

Maiken Caspersen Falla vann VC-sprinten i Ruka i december. Nu missar hon helgens tävlingar i Oberstdorf.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Ett stort svenskhot är borta inför helgens sprinttävlingar i Oberstdorf. 

Norska stjärnan Maiken Caspersen Falla har ställt in tävlingarna på grund av en förkylning. 

”Det är viktigt att Maiken blir helt frisk för att undvika en längre paus från tävlingar”, skriver det norska skidförbundet i ett pressmeddelande. 

Ställningen i den totala sprintcupen är mycket jämn och dramatisk. I ledning återfinns slovenskan Anamarija Lampic, tätt följd av de svenska utropstecknen Linn Svahn och Jonna Sundling. Därefter, på en fjärde plats, hittas sprintspecialisten, och en av de stora favoriterna till att ta hem hela cupen, Maiken Caspersen Falla. Mellan de fyra skiljer endast 47 poäng. 

Men norska Falla missar helgens stora chans att samla viktiga poäng. I ett pressmeddelande på fredagsmorgonen meddelar det norska skidförbundet att Caspersen Falla tvingas stå över tävlingarna i tyska Obertsdorf på grund av en förkylning. 

”Det är viktigt att Maiken blir helt frisk för att undvika en längre paus från tävlingar. Vi räknar med att hon är på start redan till NM Konnerud om en vecka”, skriver de i ett pressmeddelande, och meddelar samtidigt att Caspersen Falla ersätts av Lotta Weng. 

Johaug förlorade två av sina närmaste vänner

I torsdagens ”Sverige vs Norge” i TV4 blev det känslosamt när Therese Johaug berättade att hon fått en annan syn på livet efter att två av hennes närmaste vänner dog. Se ett utdrag ur programmet här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.