Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan lägger av – bara 33 år gammal

Här är några av dagens största sport- och nöjesnyheter.
Eirik Brandsdal.Foto: NILS PETTER NILSSON
Brandsdal ihop med Fossli och Northug.Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / AP LEHTIKUVA

Eirik Brandsdal har under flera år varit en av världens främsta sprinters.

Men nu tackar han för sig.

33-åringen lägger skidorna på hyllan.

”Jag känner inte samma hunger längre”, skriver Brandsdal på Instagram.

24 gånger om har han varit på pallen i världscupen. Nio av gångerna har det varit som vinnare.

Han har kört både OS och VM för Norge.

Men nu kommer alltså beskedet att Eirik Brandsdal avslutar sin karriär.

”Tiden är kommen, jag har bestämt mig för att sluta. Nu väntar en ny vardag, när jag inte längre ska lägga alla mina krafter på att bli så bra som möjligt i skidåkning”, skriver 33-åringen i ett inlägg på Instagram.

Han fortsätter: ”Jag har gruvat mg inför den här dagen. Trots det känns det rätt att ha tagit det här beslutet. Jag har i princip alltid varit hungrig på att bli bättre. Nu känner jag inte samma hunger längre och då tycker jag att yngre krafter förtjänar att släppas fram.”

Avslutade med pallplats

Brandsdals allra sista tävling blev världscupsprinten i Konnerud, där han slutade trea bakom landslagskompisarna Johannes Hösflot Kläbo och Håvard Solås Taugböl.

Efter det stängdes skidsäsongen ner på grund av coronaviruset.

”Säsongen fick en speciell avslutning och längdskidåkningen blir obetydlig i det sammanhanget. Men jag är ändå glad att jag fick avsluta säsongen med en riktig framgång i Konnerud”, skriver Eirik Brandsdal.

”Den kommande tiden kommer jag fortsätta att träna mycket. Utöver det ser jag fram emot att ta mig an nya utmaningar, där en av dem är att fullfölja mitt sista studieår i industriell ekonomi.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.