Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Andersson knäckte värsta konkurrenten

Ebba Andersson.
Foto: SVT
Jessica Diggins hade en tuff dag.
Foto: SVT

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Ebba Andersson var nära sin första seger i världscupen när amerikanskorna i toppen tappade.

Men i stället blev det en nittonde pallplats utan seger när hon slutade trea bakom Natalja Neprjajeva och Katarina Hennig efter en spurtduell.

– Jag är nöjd med mitt lopp, säger Andersson.

Ebba Andersson inledde starkt i det klassiska masstartsloppet över tio kilometer i Tour de ski och tog hand om de femton bonussekunderna som delades ut på det tredje varvet.  

Efter utdelningen fortsatte Andersson att grilla konkurrenterna och spräckte fältet. Hon ryckte ifrån och fick en lucka med några sekunders marginal men i utförskörningen inför det sista varvet gled konkurrenterna ikapp. 

Andersson fortsatte dock trycka på och fick med sig Natalja Neprjajeva och Katarina Hennig in på upploppet på det sista varvet. Där var ryskan starkast och tog sin första etappseger i touren framför Katarina Hennig och Ebba Andersson.

Diggins och Brennan tappade

– Jag är nöjd med hur jag genomför racet, att jag verkligen försökte hålla uppe farten för att det skulle spricka upp. Sen hade det varit trevligt om det hållit hela vägen in i mål, säger Ebba Andersson.

Det blev en tyngre dag för amerikanskorna som var i toppen av touren inför fredagen. Jessica Diggins tappade mot slutet av loppet och var 24 sekunder efter segrande Neprjajeva i mål.

En åkare som fick se touren rinna ur sina händer under fredagen var amerikanskan Rosie Brennan som låg på andra plats inför etappen. Hon tappade under hela loppet och var två minuter efter Natalja Neprjajeva i mål.

– En mardrömsetapp för amerikanskan, konstaterar kommentatorn Jacob Hård i SVT.

Rosie Brennan halkade nu ner till sjunde plats i totalställningen.

– Jag hade det väldigt tufft i dag, säger Brennan.

– Men jag har inte gett upp hoppet om en pallplats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.