Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida Karlsson tar en pallplats i jaktstarten

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

VAL MÜSTAIR/STOCKHOLM. Hon behövde ta in 20 sekunder på Linn Svahn. 

Frida Karlsson stod för en jätteprestation och tog en pallplats i jaktstarten. 

Vann gjorde amerikanskan Jessica Diggins. 

– Resultatet var det inte viktigaste i dag. Jag ville ha bättre förutsättningar för fortsättningen, säger Frida Karlsson. 

Linn Svahn har gjort stått för enorma prestationer hittills i Tour de ski i schweiziska Val Müstair. 

Under söndagen var det dags för tio kilometer jaktstart och Svahn hade 19 sekunder ner till amerikanskan Jessica Diggins och 20 sekunder ner till Frida Karlsson. 

Karlsson: ”Resultatet var inte det viktigaste”

Tredje etappen startades i en direkt duell mellan Karlsson och Svahn. Vid första varvningen var det åtta sekunder som skilde dem åt. Sedan började Frida Karlsson ta över. Svenskan ledde hela vägen, och tätt bakom henne var amerikanskorna Rosie Brennan och Jessica Diggins. Samtidigt sjönk Linn Svahn och efter 7,2 kilometer var hon hela 32 sekunder bakom Karlsson. 

Men avslutningen blev en högdramatisk sådan där amerikanskorna passerade Karlsson och höll ledningen till slutet. Jessica Diggins blev dagens stora vinnare och leder därmed Tour de ski efter tre etapper. På en andra plats kom Rosie Brennan och den sista pallplatsen tog Frida Karlsson hand om. Linn Svahn slutade på en sjätteplats. 

– Jag är ändå nöjd med dagens lopp. Jag åker så bra jag kan. Diggins kan åka hur fort som helst oavsett hur stum hon är, säger Frida Karlsson. 

Hur var din taktik i dag? 

– Jag tänkte bara att det var som en vanlig tio kilometer lopp. Vad resultatet är i dag är inte viktigt. Jag ville skaffa mig bättre förutsättningar för fortsättningen. 

Nu väntar en vilodag. På tisdag fortsätter Tour de ski från italienska Toblach med fristilslopp. 

Damernas jaktstart:

3) Frida Karlsson, +10.7

6) Linn Svahn, +1.12.9

12) Maja Dahlqvist, +1.37.5

18) Ebba Andersson, +2.08.5

23) Jonna Sundling,+ 3.41.9

24) Emma Ribom, +3.42.0

33) Moa Olsson, +4.23.0

LÄS MER: Tour de ski 2021 – din guide till skidfesten i SVT

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Calle Halfvarsson visar upp nya kärleken 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.