Kallas framtidsbeslut efter svåra säsongen

Charlotte Kalla.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla.
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kallas framtid som skidåkare har varit ett frågetecken under flera månader.
Nu lämnar 32-åringen definitivt besked:
Hon fortsätter minst en säsong till i landslaget.

– Jag ser fram emot att börja förbereda mig inför VM i Oberstdorf snart, säger Kalla
i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Charlotte Kallas senaste vinter blev inte alls vad hon hoppats på.

Snarare tvärtom.

Bara tre gånger under världscupsäsongen slutade Charlotte Kalla bland de tio bästa i ett individuellt lopp. Säsongens sista lopp - tremilen i Holmenkollen - blev också Kallas allra bästa resultat med en fjärdeplats.

Totalt slutade nu Kalla på en 14:e plats i världscupen - hennes sämsta placering sedan 2007.

Kallas besked om framtiden

Redan under Tour de ski vid årsskiftet tog spekulationerna fart om det här till och med kunde vara Kallas sista säsong. Om fenomenet från lilla Tärendö redan var framme vid slutet på sin elitkarriär.

Charlotte Kalla själv har konsekvent vägrat att ge något definitivt besked om sin framtid. I stället gång på gång förklarat att hon först måste utvärdera den senaste säsongen i lugn och ro.

Nu är det jobbet gjort.

Och i dag kom också beskedet om Charlotte Kallas framtid:

Hon fortsätter karriären.

– Jag ser fram emot att börja förbereda mig inför VM i Oberstdorf snart. Bland annat kommer jag att lägga till moment i träningen för att förbättra åkekonomin, berättar Charlotte Kalla i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

Längdchefen: ”Väldigt roligt”

Skidstjärnan väljer också att stanna i landslagets träningsgrupp.

– Det är en otroligt inspirerande träningsmiljö i landslaget. Det består av starka individer, som är nyfikna på att ta sin skidåkning framåt tillsammans med drivna resurspersoner som stöttning, säger Charlotte Kalla.

VM i Oberstdorf blir nu Kallas åttonde (!) raka VM sedan premiären i Sapporo 2007.

– Det känns väldigt roligt att få ha kvar Charlotte i längdlandslaget. Hon har hittills haft en fantastisk karriär och är en värdefull förebild för de yngre åkarna. Med hennes erfarenhet och hungern att vilja utvecklas ytterligare känns det extra roligt att Charlotte vill fortsätta sin resa mot VM i Oberstdorf, säger Danien Fåhraeus, längdchef på skidförbundet i pressmeddelandet.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.