Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug överlägsen – hyllas av Blomquist

Therese Johaug hade inga problem med att vinna igen.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Therese Johaug krossade fältet på nytt i Davos.

Norskan vann med en halv minut före Heidi Weng.

– Har det funnits någon som varit så bra någonsin på skidåkning?, frågade sig Anders Blomquist i SVT:s direktsändning.

Charlotte Kalla blev bästa svenska på tionde plats.

Oddsen var förstås låga på förhand och när 10-kilometersloppet i fristil avgjordes i Davos dominerade Therese Johaug som väntat från start till mål.

Norskan har vunnit distansloppen varje helg under inledningen av världscupen i tävlingarna i Ruka, Lillehammer och Davos.

– Det kändes väldigt bra i dag. Jag känner att jag gjorde ett väldigt bra lopp i dag och klarade att disponera mina krafter på rätt sätt, säger Johaug till SportExpressen efteråt.

Kalla tia i Davos

Marginalen i mål blev 30,6 sekunder ner till Heidi Weng på andraplats. Trea blev Jessica Diggins, sex sekunder bakom Weng. Förutom ett platsbyte mellan Weng och Diggins är pallen densamma som den senaste helgen i Lillehammer.

Charlotte Kalla åkte i mål som tia, en minut och 19 sekunder bakom Therese Johaug. Näst bästa svenska blev Moa Lundgren på 24:e plats, knappt två minuter bakom norskan.

Johaug om Kalla: ”Hon har mer i sig”

20 profiler letar klubb – kan skriva på gratis

Har gjort 48 landskamper Hyllad i Turkiet ”Den nya Isaksson”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.