Hoppar av – bara timmar före start

Maiken Caspersen Falla
Foto: BILDBYRÅN
Teodor Peterson
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

TRONDHEIM. Ski Tour 2020 blir två sprintstjärnor fattigare. 

Bara några få timmar innan start på söndagen väljer såväl Sveriges Teodor Peterson som Norges Maiken Caspersen Falla att hoppa av touren. 

Det har hunnit bli en del avhopp i Ski Tour 2020 från det svenska landslaget. Calle Halfvarsson bröt redan efter det inledande 15 kilometersloppet på grund av förkylningssymptom. 

Därefter bröt Evelina Settlin långloppet i Meråker efter bara ett par kilometer och hoppade av touren. 

– Det var som att åka i sirap, sa hon. 

Dubbla avhopp – kort innan start

Nu har det blivit ytterligare två avhopp på kort tid för Sverige. Efter gårdagens sprint valde Viktor Thorn att bryta touren då han kände sig sliten. Thorn har genomgått en ryggoperation den här säsongen och inte kunnat vara i full träning. 

Och nu, ett par timmar innan jaktstarten som avslutar Ski Tour 2020 väljer Teodor Peterson att kliva av. Han vill spara sig till kommande världscupstävlingar. 

Även den norska stjärnan Maiken Caspersen Falla, som vann sprinten på lördagen, väljer att hoppa av jaktstarten av samma anledning som Peterson. 

Ställningen inför avslutningen

På damsidan leder Therese Johaug stort inför den avslutande distansen. Bästa svenska bakom henne är Ebba Andersson, 4.48 bakom. 

Emma Ribom är näst bästa svenska och startar 7.08 bakom Johaug. 

På herrsidan är det jämnade i toppen med Pål Golberg bara 34 sekunder bakom ledaren Alexander Bolsjunov. Bäste svensk är Jens Burman, 4.41 bakom ryssen. 

Okända dramat under Ski Tour: ”Kunde gått illa”

Alla snackisar från Ski Tour 2020

Bakom kulisserna på Vinterstudion: ”Pops äter bara det”

Alla snackisar från Ski Tour 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.