Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Falk missar hela skidsäsongen

Kalla, Nilsson, Karlsson och resten av landslagsåkarna berättar.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hanna Falk, 30, missar hela den kommande skidsäsongen.

Hon ska operera ryggen.

– Just nu behöver jag lugn och ro och kommer fokusera helt och hållet på att komma tillbaka på bästa sätt, säger Falk.

Längdlandslaget åker i nästa vecka på ett höghöjdsläger i franska Val Senales, men Hanna Falk kommer inte att följa med. I stället väntar en operation.

Hanna Falk skriver på Instagram att hon drabbats av ”diskbråck och en utsliten disk”.

”Jag har haft problem med ryggen till och från i några år, men nu har det nått en ny nivå och ett stopp. Framöver väntar operation och rehab några månader. Det känns tråkigt så klart, men jag är motiverad till att göra rätt saker framöver och komma tillbaka starkare i livet och i skidåkningen”, skriver Falk.

I ett pressmeddelande berättar 30-åringen också att det troligtvis inte blir några tävlingar alls för hennes del i vinter:

– Jag kommer att kunna åka skidor under senare delen av säsongen, men planerar inte att starta i tävlingar. I stället har jag målet inställt på kommande mästerskapssäsonger

Falk missar hela säsongen

Landslagsläkaren Magnus Oscarsson:

– Hanna har under ett par års tid till och från haft ryggbesvär i en grad som kunnat hanteras och hon har kunnat vara högpresterande. Nu har hon dock kommit till ett läge då vi bedömer att hon är bäst hjälpt av en diskoperation, vilket planeras ske inom en-två månader. Under denna säsong kommer Hanna till stor del få fokusera på rehabiliteringsträning.

Hanna Falk har varit en av Sveriges absolut främsta sprintåkare under flera års tid, men har samtidigt haft svårt att lyckas på mästerskapen. Under VM i Seefeld tidigare i år blev hon utslagen redan i kvartsfinalen.

Sen tidigare har även Stina Nilsson tackat nej till lägret i Val Senales, eftersom hon återhämtar sig från en fraktur på revbenet.

Nästa stora mästerskap för längdåkarna är VM i Oberstdorf 2021.

 

LÄS MER: Sanningen om Stina Nilssons nya skada 

TV: Stjärnorna berättar om lägret i Sollefteå

Stina Nilsson och Frida Karlsson berättar om lägret i Sollefteå.