Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Federico Pellegrino jublar. Foto: SVT.Federico Pellegrino jublar. Foto: SVT.
Federico Pellegrino jublar. Foto: SVT.

Hans okända utbrott: "Var helt skogstokig"

Publicerad

DRESDEN/STOCKHOLM. Emil Jönsson tog sig till säsongens första världscupfinal i sprint.

Men efter femteplatsen fick Jönsson ett riktigt utbrott.

– Jag slängde stavar och betedde mig som ett litet barn. Jag var helt skogstokig, säger Emil Jönsson.

Emil Jönsson lyckades som enda svensk ta sig till final i herrarnas sprint i tyska Dresden. 

Men han var chanslös när Johannes Hösflot Kläbo och Federico Pellegrino satte högsta fart direkt.

Kläbo, som stod över Tour de ski, körde världscupen i stället för norska mästerskapen på hemmaplan. 

Succémannen från höstens världscupcirkus låg länge i täten tillsammans med italienaren Federico Pellegrino, men väl in på upploppet fick han se sig förbipasserad av italienaren som kunde kamma hem sin elfte världscupseger.

Åkarna hyllades av SVT:s expert Anders Blomquist.

– De besitter en fart jag inte sett inom skidåkningen tidigare. Oj vad de åker fort, säger han.

Jönssons utbrott: "Jag var så jävla arg"

Emil Jönsson slutade femma. Ett klart fall framåt rent resultatmässigt, men trots det var han rejält ilsken efter målgång.

– Jag var så jävla arg efter målgång. Jag slängde stavar och betedde mig som ett litet barn. Helt skogstokig, så jävla besviken, säger Jönsson med ett skratt.

– När man är där vill man… Jag vet inte varför jag reagerade så, jag är så besviken. Jag vill vara på pallen och vinna. Det är betydligt surare nu än att åka ut i kvalet i Piteå, fortsätter han.

Emil Jönsson säger att han känt att den här helgen och nästa helg är vitala för att visa att han har i ett olympiskt spel att göra.

– Jag hade en bra sommar men haft en katastrofsäsong med massa sjukdomar. Nu är jag inne i rätt fokus och vill prestera. Jag tror att den uppbyggnaden gör att jag vet att de här helgerna är så viktiga, det byggde upp någon besvikelse att inte vara på pallen. Men ja, överlägset bästa jag gjort i år, säger Emil Jönsson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag