Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida Karlsson får åka stafetten efter succén

Frida Karlsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Efter succén på 10 kilometer klassiskt får Karlsson köra stafetten.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / JOHANNA LUNDBERG LUNDBERG JOHANNA BILDBYRÅN

SEEFELD. Efter Frida Karlssons succé på 10 kilometern tar 19-åringen plats i stafettlaget. 

Hon kör den tuffa andrasträckan där hon förväntas ställas mot Therese Johuag. 

– Om allt klaffar ska vi utmana om guldet, säger landslagchef Rikard Grip. 

Inför VM kändes Charlotte Kalla och Ebba Andersson som de enda två givna pjäserna i ett svensk stafettlag på damsidan. Halvvägs genom mästerskapet så är läget annorlunda. 

Stina Nilsson, som var ett frågetecken på grund av skada, är plötsligt given. Precis som Frida Karlsson som tog ett silver på 10 kilometer klassiskt. 

Till skillnad från Nilsson och Karlsson så har Andersson och Kalla haft det tuffare så här långt, men de tar båda plats i laget. 

– Det här är åkare som har en hög potential, de har visat på bra saker under säsongen, säger landslagschefen Rikard Grip. 

Här är Sveriges VM-stafettlag på damsidan

Sverige väljer att börja med Ebba Andersson på förstasträckan och låter Karlsson köra andra. Norge tar ut sitt lag vid 18, men alla förväntar sig att Therese Johaug kör andrasträckan för Norge. 

– Frida är väldigt laddad och motiverad för den uppgift som väntar henne. Jag trodde kanske inte innan VM att hon skulle köra andra, men hon har visat här att hon är mogen för uppgiften. 

Att hon väntas ställas mot Johaug tror inte Grip blir övermäktigt för 19-åringen. 

– Vi tror att en viss norsk åkare kommer att dra upp farten på andra, men Frida är i fantastisk form och jag tror att Therese har mer koll på henne nu än inför mästerskapet. 

Karlsson lämnar därefter över till Charlotte Kalla innan Stina Nilsson avslutar. 


Texten uppdateras.

LÄS MER: Svenske experten: Johaug borde stängts av på livstid

LÄS MER: Skidvärldens mest hatade man träder fram – erkänner allt 

LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.