Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klara för Tour de ski: ”Verkligen längtat”

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN

Glädjebesked för Ebba Andersson, 22, efter knäskadan.

Svenskan är klar för Tour de Ski som inleds i mellandagarna.

– Jag har verkligen längtat och sett fram emot att kunna tävla igen, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Andersson har fått vänta på sin första start i världscupen under vintern. 22-åringen ramlade under en löptur i november och skadade ett knä hon tidigare haft problem med.

Efter en månads rehabträning gjorde Andersson comeback i nationella tävlingar i Östersund den gångna helgen. Där krossade hon allt motstånd på söndagens masstart över 15 kilometer i fri stil. Andersson var nästan två minuter före sin närmsta konkurrent.

Efter den insatsen öppnade landslaget för att Ebba Andersson skulle kunna köra Tour de Ski.

– Möjlighet finns att vara med i truppen men däremot vill vi inte spekulera i nuläget, sa landslagschefen Lars Selin.

Ebba Andersson åker Tour de Ski

Nu står det klart att Ebba Andersson finns med på startlinjen när Tour de Ski inleds i mellandagarna. Det meddelar skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Jag har verkligen längtat och sett fram emot att kunna tävla igen. Det är något som jag har jobbat stenhårt för den senaste tiden. Det känns jättekul att nu vara tillbaka igen, säger Ebba Andersson. 

Säsongens upplaga av Tour de Ski inleds med masstarter i schweiziska Lenzerheide den 28:e december. Totalt kör åkarna sju etapper som avslutas med en klättring i Val di Fiemme den femte januari. 

Norges besked: Flugstad Östberg kör touren

I den norska truppen återfinns ett välkänt namn som gör comeback. Ingvild Flugstad Östberg är tillbaka i truppen efter att ha stoppats från tävlande tidigare under hösten och vintern på grund av hälsoproblem.

Även stjärnor som Therese Johaug, Heidi Weng och Maiken Caspersen  Falla är med i den norska truppen. Här får Ebba Andersson oväntat besök under träningsrundan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.