Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succé i rysaren: ”Imponerande”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var en riktig rysare in i det sista i herrarnas 15 kilometer i finska Ruka.
Calle Halfvarsson stod för ett starkt lopp och såg länge ut att greja andraplatsen. Men med minsta marginal blev han slagen av Emil Iversen.
– Jag kände att jag fick i gång benen och var piggare på slutet än vad jag var i början, säger Halfvarsson efter loppet. 

Calle Halfvarsson tryckte på rejält sista biten av herrarnas 15 kilometer och svarade för en stark sluttid. 

Han fick länge sitta i ledarstolen.

Men tillslut fick han se sig slagen av gårdagens sprintvinnare, ryssen Aleksander Bolshunov men även av norrmannen Emil Iversen med ett par ynka sekunder.

– Det här var en jätteskön comeback för Calle. Nye Halfvarsson håller fokus och genomför det här loppet på ett mycket bra sätt. Riktigt imponerande, säger experten Anders Blomquist i SVT. 

”Var piggare på slutet”

Efter loppet var Calle Halfvarsson nöjd med placeringen.

– Jag är nöjd att jag fick klättra upp på pallen. Jag trodde inte det, jag fick en sådan där riktigt dålig start. Men jag kom i gång med Harvey (Alex) och han drog i gång mitt lopp, säger han och fortsätter: 

– Jag kände att jag fick i gång benen och var piggare på slutet än vad jag var i början.

Det har gått bra här förut och sedan har det ibland gått lite sämre efteråt.
Vad ska du göra för att det inte ska hända nu?

– Jag ska fortsätta följa min plan med träningen och förhoppningsvis så ska det blir bra framåt VM. Men det är som du säger det har gått bra här tidigare och sen har jag likt förbannat missat formen till mästerskap.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.