Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Landslagets besked om Ebba – inför Tour de Ski

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ebba Anderssons har svarat för en stark comeback i Östersund. 

En tredjeplats i går – och en överlägsen seger i söndagens 15 kilometer fristil. 

Hon har öppnat för Tour de Ski – men landslagschefen vill inte ta förhastade beslut. 

– Möjlighet finns att vara med i truppen men däremot vill vi inte spekulera i nuläget, säger Lars Selin.  

En knäskada tvingade Ebba Andersson att tänka om sin säsong. Vid de nationella tävlingarna Scandic Cup i Östersund var hon dock tillbaka på startlinjen igen. Lördagens sprint resulterade i en tredjeplats – och i dag var hon tillbaka högst på pallen. 

I söndagens masstart över 15 kilometer fristil tryckte hon på rejält. Tidigt skapade hon sig ett avstånd till konkurrenterna som hon sedan höll hela vägen. Andersson kom in hela 1.54 före tvåan Moa Molander Kristiansen.

Öppnade för Tour de Ski efter tredjeplatsen 

Vad som väntar härnäst för Ebba Andersson återstår att se. I en intervju med SVT efter tredjeplatsen i sprint öppnade hon för att köra Tour de Ski som inleds om drygt en vecka. Hon själv var positiv efter söndagens prestation även om hon vill ligga lågt med beslutet om Tour de Ski än så länge. 

– Just nu känner jag mig positivt och optimistisk men jag har varit inne i en rehabprocess och det gäller att vara ödmjuk inför den positionen som man befinner sig i, säger hon i SVT. 

Selin: ”Vi får vänta och se” 

Landslagschefen Lars Selin är mycket glad över att se Ebba Andersson tillbaka på startlinjen men vill inte ta några förhastade beslut om Tour de Ski.  

– Möjlighet finns att vara med i truppen men däremot vill vi inte spekulera i nuläget hur det kan bli. Det som är viktigt nu är att Ebba får lugn och ro och känner att hon är tillbaka och kan tävla, säger han. 

Vidare menar Selin att Tour de Ski kan vara påfrestande, inte minst med alla resor, och att man avvaktar för att se hur knäet reagerar efter helgens tävlingar i Östersund. 

– Vi får vänta lite grann och se i kväll och i morgon hur hon har reagerar på det där. Sen får vi diskutera med Ebba vad som är rimligast och bäst i det här läget som vi är i nu. Det viktiga är att hon kommer tillbaka från skadan och att vi inte har för bråttom. Vi får ta det diskussionerna. Jag vill varken säga bu eller bä. 

TB: Se Dahlqvist och Svahns revansch i Planica

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.