Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jörgen Brink gjorde sista Vasaloppet: ”Allt har ett slut”

Jörgen Brink.
Foto: Expressen TV
Jörgen Brink.
Foto: BILDBYRÅN

MORA. Jörgen Brink har gjort sitt sista Vasalopp. 

Han slutade på en 37:e plats och var inte helt nöjd efter loppet. 

– Jag fick kämpa mycket, säger han. 

Det 95:e Vasaloppet gick av stapeln under söndagen. Vädret var inte det bästa och det skulle inte bli någon rekordtid. Vissa skulle kalla det för att det var ”kräksnö” som föll över Mora. Och Jörgen Brink gjorde sitt sista Vasalopp. 

När Jörgen Brink gled in på en 37:e plats såg han hyfsat nöjd och frusen ut. Och hans rekordtid fick han också behålla då norrmannen Tore Björseth Berdal inte kunde slå det under tuffa väderförhållanden. 

Hur känns det här efter sista loppet? 

– Det känns kan jag säga. Det var ett tufft lopp i dag. Slitsamt. Hade hoppats på lite bättre. Tyvärr fungerade det inte i dag. 

Berätta om taktiken

– Det var att hänga med så bra man kunde. Det var väldigt mycket folk med länge. Det blev snabbt luckor efter Evertsberg som var jobbiga att ta igen. Man fick lägga mycket krut för att komma om. Och jag lyckades inte riktigt med skidorna i dag. Så jag fick kämpa mycket. 

Jörgen Brink: ”Mycket hejarop”

Hur är känslorna efter sista loppet?

– Det var mycket hejarrop efter vägen. Så det var kul. Lite skönt och vemodigt, men så är det. Allt har ett slut. 

Vad säger du om norrmännen då?

– Det är ingen större skräll. De är många och duktiga och många som satsar. Det är bara att gratulera. 

Vad händer i framtiden?

– Inga superplaner direkt. Jag ska köra färdigt resten av säsongen och hoppas kunna avsluta på ett fint sätt. Så vi får se vad som händer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.