Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jönsson om blundern: "Så otroligt orutinerat"

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

På det sista varvet av söndagens jaktstart kände sig Emil Jönsson stark och beredd på en spurtstrid om pallplatserna.

Då sänkte han blicken för en sekund.

- Så tittar jag upp och så var det ju för fan lucka fram. Så otroligt orutinerat, säger Emil Jönsson till TV4.

Trots att Emil Jönsson gick ut i jaktstarten som fyra var det nog få som trodde att den svenske spurtspecialisten skulle kunna bland sig i striden om pallplatser.

Men så höll det ändå på att bli.

Sent i loppet var Jönsson en av många i en stor klunga som jagade bakom ledande Petter Northug. Svensken kände då att han hade något stort på gång.

"Lite sur"

Men så sänkte han blicken.

- Jag är lite sur nu. Jag kände mig inte fräsch, men jag hade krafter kvar på sista varvet. Jag tänkte "det här kan bli bra". Men så tittar jag upp och så var det fan lucka fram. Så otroligt orutinerat, säger Emil Jönsson till TV4.

Fick panik

Plötsligt hade han tappat kontakten med klungan, och lyckades inte komma tillbaka.

- Jag fick lite panik och försökte jaga ikapp, men de är ju starka så det kostar på krafterna. Det var inget att göra. Allt blev som jag hade velat, det skulle sjunka ihop och så skulle det bli spurtstrid. Men det gäller ju att vara med i spurten för att kunna spurta, säger Emil Jönsson.

Till slut blev det en niondeplats för Jönsson - ett bra resutat trots allt.

- Ja, jag är lite småsur nu. Men hade någon frågat mig före loppet så hade jag jublat över en niondeplats. Men fråga mig om en liten stund så känns det nog bra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.