Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jönsson Haags jubel – efter succédebuten

Emil Jönsson.Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Zebastian Modin.Foto: KARL NILSSON / TT NYHETSBYRÅN KARL NILSSON

Emil Jönsson Haag fick en smakstart på karriären som synskadade Zebastian Modins guide.

Duon slutade fyra i sin första tävling tillsammans. 

Det var i november som den nyligen pensionerade längdåkaren Emil Jönsson Haag avslöjade sitt nya jobb. Den forne landslagsmannen skulle agera guide åt femfaldige Paralympics-medaljören Zebastian Modin.

– Det är en sån hög nivå i det, sa Jönsson Haag till Radiosporten då. 

– Det är ett sånt elittänk, att spetsa till och göra saker och förändra. Och det är ju jättekul för mig som är helt utifrån, som inte har varit i paraidrotten, och vet exakt hur man ska göra i allting.

Jönsson Haags glädje

Nu har det nybakade teamet Modin/Jönsson Haag gjort tävlingsdebut. Modin kom fyra i skidskytteloppet som hölls på tisdagskvällen.

Men trots att de missade pallen var Jönsson Haag nöjd efteråt. 

"Mitt bästa (och första...) världscupsrace i skidskytte i livet och min första tävling med Zebastian Modin! Gick verkligen över förväntan!!! Sjuk kul! Vi är i fas inför VM om en månad", skriver Jönsson Haag på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BssXcW1Bd3D/

Modin var också tillfreds.

– Vi såg det som en uppvärmningstävling. Men om jag skulle förvänta mig något så gick det över förväntan – och då hade jag ändå rätt höga förväntningar, säger Modin efter loppet, säger han till SVT.  

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.