Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jönsson Haag: ”Är som en relation som tar slut”

Emil och Anna i Nyhetsmorgon Foto: TV€
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Makarna Emil och Anna Jönsson Haag avslutade sina karriärer efter över ett decennium på toppen.

Nu står man inför nästa utmaning: att försöka fylla tomrummet som skidåkningen lämnat efter sig. 

– Det är som en relation som tar slut, säger Anna Jönsson Haag i TV4-programmet Nyhetsmorgon. 

I våras kom beskedet. Emil och Anna Jönsson Haag hade fattat ett gemensamt beslut att avsluta sina skidkarriärer efter att tillsammans åkt hem bland annat sex OS-medaljer.

Men det stod snabbt klart att skidparet inte skulle ligga på latsidan. SportExpressen avslöjade tidigare i år att duon är två av deltagarna i den nya säsongen av TV4:s "Sverige springer", där deras uppdrag blir att träna inför och till slut springa New York maraton. 

”En relation som tar slut”

Det var detta som diskuterades när makarna Jönsson Haag besökte programmet Nyhetsmorgon på fredagsförmiddagen. Båda två beskrev maratonträningen som ett sätt att fylla upp tomrummet som skidåkningen lämnat efter sig. 

– Det är som en relation som tar slut. Vi har haft en så enormt styrd vardag. Och att bara ha en vardag där man inte har ett dagsschema, man har inte ett mål klart, det är en omställning, säger Anna Jönsson Haag i Nyhetsmorgon. 

”Vi fick tvinga oss själva”

Emil Jönsson Haag fyllde i. 

– Man har ju en total kärlek till träningen. Man älskar det, men man får inte lika mycket ut av det. Nu har man inte OS att satsa på. Man behöver koppla av, för man orkar inte lägga ner hundra procent på samma sätt när det inte finns ett mål, säger han. 

Men det var en svår omställning för de före detta elitidrottarna. I början av pensionsperioden kunde de inte hålla sig från att pressa sina kroppar på samma sätt som de alltid gjort. 

– Vi tränade lika mycket. Vi fick tvinga oss själva att ta det lugnare. Vi försökte hitta något annat. Nu har vi hittat det. Nu ska vi springa maraton, säger Emil Jönsson.