Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jonna och Calles fina gest – sänker 60 000 kronor

Calle Halfvarsson och Jonna Sundling efter segern i mixedsprintstafetten i Falun i fjol.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

LAHTIS. Det blir klirr i kassan för de små skidklubbarna Sågmyra och Tvärålund.

Tacka Calle Halfvarsson och Jonna Sundling för det.

– Det är mycket pengar för dem, säger Halfvarsson.

Under världscuptävlingarna i Falun förra helgen delade Svenska spel ut ”Hejarpriset” till de bäst placerade svenska åkarna på herr- och damsidan.

Calle Halfvarsson och Jonna Sundling fick vars en summa på runt 30 000 kronor att skänka till valfri klubb. För Halfvarsson var valet enkelt – det föll på hans klubb Sågmyra SK.

– Det är jättekul att få bidra till klubben. Med tanke på hur mycket man fått sedan man var liten känns det bra att ge tillbaka på äldre dagar, säger Halfvarsson.

Hur mycket pengar är detta för en liten klubb som Sågmyra?

– Det är mycket pengar för dem. Nu får jag bidra med ett par tusenlappar för barnen och klubbens framtid.

”Blir ingen Calle Halfvarsson-stadion”

Sågmyras ordförande Mats Hellberg säger att pengarna ska användas till byggandet av en ny klubbstuga och förhoppningsvis ett träningsläger. Men Calle Halfvarsson tänker inte be om någon motprestation för sitt frikostiga stöd.

– Nej, nej. Det blir ingen ”Calle Halfvarsson-stadion” i Sågmyra, som Marcus Hellner har i Gällivare. Det är jättekul att de bygger en ny klubbstuga, den ser ut att bli väldigt fin. Klubben växer, säger 34-åringen.

Jonna Sundling väljer samtidigt att skänka sina 30 000 kronor till sin moderklubb Tvärålunds IF i Västerbotten.

– Tvärålunds IF la grunden för mitt intresse till skidåkningen och min karriär så det känns fint att kunna ge lite tillbaka. Utan deras stöd och engagemang skulle jag inte vara där jag är i dag, säger Sundling.

Både Sundling och Halfvarsson är i farten under helgens världscupavslutning i Lahtis. Jonna Sundling kör i Sveriges förstalag under fredagens sprintstafett samtidigt som Calle Halfvarsson laddar batterierna till lördagens sprint.

TV: Inifrån historiska experimentet i världscupen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.