Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johaugs tvivel efter beskedet före start

RUKA. Therese Johaug fick revansch direkt.

Norskan åkte ikapp och förbi Frida Karlsson när hon vann jaktstarten i fristil.

Men Johaug var länge osäker på om hon skulle starta överhuvudtaget.

– Det blir en osäkerhet, säger hon.

Therese Johaug tar av sig ena handsken och visar upp sin hand. Hon har tejpat alla fingrar för att klara av kylan som under loppet var nära Fis köldgräns på 20 minusgrader.

– Jag har haft tejp på låren, tejpat alla fingrar och kört med två underställ. Jag var så varm på uppvärmningen. Jag svettades, svettades och svettades. Jag tycker egentligen att det var kallare i går, säger Johaug.

Damernas jaktstart skulle egentligen körts strax efter 10.00. Men kylan gjorde att loppet flyttades fram och genomfördes efter herrarnas tävling. Ett lopp som samtliga norska herråkare valde att avstå på grund av vädret.

Therese Johaug fattade sitt beslut att ställa upp i söndagens lopp sent - bara 50 minuter innan start.

– Det blir en osäkerhet när man hör att ingen av killarna ska köra och inte Raghnild (Haga) eller Lotta (Udnes Weng) heller. Jag och Heidi bor i samma lägenhet. Vi såg på varandra och tänkte ”vad sjutton ska vi göra nu”, säger Johaug.

Johaug: ”Ingen som kunde stoppa mig”

Hon fortsätter:

– Men 50 minuter innan start var vi i lägenheten gick jag ut och tänkte ”jag åker”. Och då var det ingen som kunde stoppa mig. Då hade jag bestämt mig. Börjar man tvivla på uppvärmningen gör det något med den mentala. Jag tycker det var kallare i går.

I kylan hämtade Johaug in Frida Karlssons försprång på 13,7 sekunder Efter halva loppet. Och när norskan väl kom ikapp var hon för stark, gick ifrån Karlsson och säkrade säsongens första seger.

– Jag var revanschsugen. Och sen känner jag att jag behöver få skidlopp i kroppen. Jag har inte åkt så många lopp på snö, så jag behöver det här. Eftersom planen är att inte åka Tour de Ski har jag känt att det inte är många lopp innan jul och jag behöver få dem, säger Therese Johaug.


Se senaste avsnittet av Skidsnack här

Avslöjar: ”Googlade mig själv i går”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.