Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johaugs tvekan – öppnar för att lägga ner innan OS

Therese Johaug Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Therese Johaug tävlar Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Therese Johaug var VM i Seefeld stora drottning. 

Men hon tvekar på att succén upprepar sig på OS i Peking 2022 - norskan är nämligen osäker på om hon fortsatt är aktiv då.

– Det är 50/50, säger hon till Langrenn.com. 

Efter en nästan två år lång dopingavstängning så gjorde den norska superstjärnan Therese Johaug comeback under den gångna säsongen. Frånvaron från sporten hade inte gjort henne ringrostig, utan snarare extremt hungrig och målmedveten. 

31-åriga Johaug var så gott som oslagbar i distanslopp säsongen igenom och på VM i Seefeld, säsongens stora höjdpunkt, var hon omutbar i de individuella loppen. Hon tog tre guld, skiathlon, 10 kilometer och tremilen. 

Hennes enda tunga tapp kom i stafetten när hon spurtades ner av Stina Nilsson. 

Johaug om VM i Seefeld

Men Johaug har enbart goda minnen från VM. 

– Den vintern jag precis har haft var större än ett OS-guld för mig. Det jag klarade av att prestera i Seefeld med tre individuella VM-guld efter att ha varit borta i två säsongen är större än ett OS-guld. För jag vet hur mycket hårt arbete som ligger bakom de medaljerna, säger hon till Langrenn.com. 

Men varför allt prat om OS-guld? Jo, ett individuellt OS-guld är det Johaug saknar i sin samling. I Norge ställer sig många frågan om OS i Peking 2022 blir Johaugs sista stora show, där hon kan få medaljer hon saknar. 

Men för Johaug själv känns det inte så viktigt. 

– Det är inte så avgörande för mig. Efter de åren jag varit igenom har jag fått ett lite annat perspektiv på saker och ting, jämfört med vad jag hade innan. 

Johaug öppnar för att sluta innan OS i Peking

Johaug, som kommer vara närmare 34 år gammal då, säger dessutom att hon inte ens är säker på att hon står till start på OS i Peking. 

– Jag vet inte, det är 50/50. Det viktigaste för mig är att jag trivs med det här, att jag känner att jag har motivation till att lägga ner den träning som krävs, att jag har motivation till att resa så mycket som vi gör och inte minst att resultaten ska motsvara de förväntningar jag har på mig själv, avslutar hon.