Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johaugs tvekan: Då kan hon sluta

Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

De olympiska spelen i Sotji kan bli Therese Johaug sista OS. 

Den norska stjärnan är nämligen tveksam kring en satsning på OS 2022 i Peking. 

– Jag känner att ett OS-guld inte betyder så mycket som det hade gjort förr, säger Johaug till VG.   

Therese Johaug har vunnit ett OS-guld i stafett och har även flera individuella silver- och bronsmedaljer. Dock saknar hon ett individuellt OS-guld och nu står det klart att Johaug inte är säker på att hon satsar mot Peking 2022 - vilket kan betyda att hon går miste om ett individuellt OS-guld. 

– Nej, jag är inte säker där. Det kan hända att jag gör det, men det är inte så att jag sitter här nu och är säker på det, säger Therese Johaug i en intervju med norska VG

Norskan missade OS i Pyeongchang på grund av sin dopningsavstängning och prioriterar inte längre ett OS-guld lika högt som tidigare. 

”OS-guld betyder inte lika mycket”

– Jag känner att ett OS-guld inte betyder så mycket som det hade gjort förr. Det viktigaste är att jag mår bra och trivs med det jag gör. 

Till VG säger Johaug, som dominerade världscupen under den förra säsongen, att inte hon lovar något mer än att hon satsar under den kommande vintern. 

– Jag har upplevt så mycket att den dagen jag vet att det räcker, så ger jag bara upp. 

Landslagstränaren Ole Morten Iversen menar att motivation måste vara tillräcklig för en vidare satsning. 

– Therese börjar bli lite äldre och det är tillåtet för henne att börja tänka efter. Fysiologiskt och fysiskt är jag ganska säker på att hon kan hålla på i många år till. Hon har en kropp som tål i några år till. Hon är aldrig sjuk eller skadad så hon kommer att kunna vinna mycket till, men då måste hennes huvud hänga på, säger Iversen.