Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs tårar – efter beskedet: ”Konstigt”

Foto: MARIUS SIMENSEN / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Foto: ROALD, BERIT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Marit Björgen avslutar skidkarriären, 38 år gammal.

Nu sörjer en av hennes bästa vänner och farligaste konkurrenter, Therese Johaug. 

– Tårarna trillar, säger Johaug till NRK.  

Marit Björgen meddelade att hon skulle ta påsken på sig att fundera över framtiden. Nu har vi ett besked. Tidernas bästa vinterolympier, som tog två guld i Pyeongchang, kommer att lägga av efter lördagens tremil i norska mästerskapen.

Johaugs tårar

Therese Johaug, som själv väntar på att få göra comeback efter sin dopingavstängning, sörjer.

– Tårarna trillade, jag måste erkänna det. Det är så konstigt, hon har varit en av mina största förebilder hela vägen. Vi har tränat väldigt mycket tillsammans utanför samlingarna. Vi har pushat varandra och sett att vi bägge två har utvecklats genom att göra det, säger hon till NRK.  

– Marit har betytt otroligt mycket för min karriär. Hon var den jag såg upp till. Så bara att få lära känna henne, att få vara med i samma lag som henne och inte minst tävla mot henne har varit stort. 

"Vill att hon fortsätter"

Efter att Johaug fälldes för att ha haft den anabola steroiden Clostebol i kroppen har Björgen varit en av hennes flitigaste försvarare. Hon har yrkat på att vännen varit oskyldig – och hjälpt henne träna inför comebacken.

– Marit har blivit en av mina allra bästa vänner. Jag skulle gå gärna önska att hon fortsatte ett år till, men jag stöttar henne 100 procent i beslutet. Hon är 38 år och har vunnit allt, hon ska få lov att ge sig nu, säger Johaug. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.