Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svarar svenskorna - krossar motståndet

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Therese Johaug satte ner foten direkt i Norges skidpremiär.

Stjärnan krossade allt motstånd och vann med en minut.

– Jag har varit lite nervös de senaste dagarna, säger Johaug till NRK.

Samtidigt som de svenska åkarna tävlar i Bruksvallarna avgörs Norges säsongspremiär i Beitostölen.

Där skickar Therese Johaug en tydlig signal till konkurrenterna. På 10 kilometer klassiskt vann stjärnan enkelt - hela 59 sekunder ner till tvåan Helene Marie Fossesholm. Johaug dominerade loppet från start till mål.

Weng slutade trea

– Therese är där vi vill ha henne. Det ser ut som att hon är i rå fysisk form, säger NRK:s expert och Johaugs tidigare landslagskollega Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Bakom tvåan Helene Marie Fossesholm körde Heidi Weng in som trea, en minut och tolv sekunder bakom Johaug.

– Det var en väldigt bra upplevelse. Jag har varit lite nervös de senaste dagarna och undrat hur min form egentligen är. Det var extra skönt att få ett sånt här svar i dag, säger Johaug till NRK. 

Under fredagen kördes samma distans i Sverigepremiären i Bruksvallarna. Då vann Ebba Andersson tätt före Frida Karlsson.

– Det var bara att bita ihop och ge allt jag hade! Jag blir stärkt av det här. Det är ju inte precis vem som helst man tävlat mot, sa Andersson efter loppet.

Under söndagen körs 10 kilometer fristil, både i Bruksvallarna och Beitostölen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.