Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs nya kross: ”Jag såg ingenting”

Foto: TERJE PEDERSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TERJE PEDERSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Therese Johuag fortsätter visa fin form inför världscupspremiären i Ruka nästa helg. 

På söndagen var norskan överlägsen i 10 kilometer fristil – i usla förhållanden. 

– Jag såg nästan ingenting, säger Therese Johaug till NRK.  

Efter den inledande tävlingshelgen i längdskidor pekar allt på att säsongen kommer att innehålla många rafflande dueller mellan Norges Therese Johuag och Sveriges Frida Karlsson. Båda åkarna har varit överlägsna under helgens distanslopp. 

Frida Karlsson gjorde mos av motståndet i Gällivare när hon vann med 40 sekunder före Jonna Sundling och 42,5 sekunder före Charlotte Kalla i 10 kilometer klassiskt. 

Johaug visade styrka

På söndagen stod Frida Karlsson över sprinten i Gällivare, men Therese Johaug fortsatte att visa styrka när hon krossade motståndet i svåra förhållanden i Beitostölen – där snön vräkte ner. Norskan var 32 sekunder före Heidi Weng. Trea slutade supertalangen och 18-åriga Helene Marie Fossleholm.

– Det var svårt och riktigt utmanande att åka i dag. Jag såg nästan ingenting. Sikten var riktigt dålig, säger Johaug till NRK. 

Under nästa helg väntar världscupspremiär i Ruka. 

– Jag tar med mig två bra lopp härifrån. Nu ska jag ha några lugna dagar och ladda om inför Finland. Det blir det stenhårt, säger hon till VG. 

Där väntar tuffaste motstånd i form av en glödhet Frida Karlsson. 

– Det är väldigt spännande att se vad man ligger gentemot övriga konkurrenter. Jag har sett på resultaten från Sverige. Frida (Karlsson) gick bra klassiskt och Kalla var lite närmare i fristil. Det ska bli kul att möta dem.