Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs manager: "Det var galenskap"

Foto: Heiko Junge/Tt / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: Berit Roald / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nathalie von Siebenthal.
Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Justyna Kowalczyk.
Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Totalt utdömd av flera rivaler direkt efter dopingbeskedet.

Nu verkar den allmänna uppfattningen om Therese Johaug ha svängt.

– Det är skönt att höra. Det var galenskap i början, säger managern Jörn Ernst till Dagbladet.

Det var i oktober som nyheten slog ned som en bomb.

Therese Johaug hade åkt fast för doping efter att ha ertappats med den förbjudna substansen clostebol i systemet.

Den norska skidstjärnan var förtvivlad och begravde sitt tårfyllda ansikte i händerna då hon mötte pressen. Och kritiken mot Johaug lät inte vänta på sig.

Flera skidåkare, såsom Justyna Kowalczyk och Aino-Kaisa Saarinen, var inte nådiga i sin kritik mot norskan, men nu verkar uppfattningen om 28-åringen ha vänt, skriver norska Dagbladet.

Hur det kommer sig?

– Jag tror att den ändrade uppfattningen kan förklaras med en kombination av att några har blivit felciterade och missförstådda, men inte minst av att det kommit upp mer fakta på bordet. Det har blivit bättre i takt med att informationen blivit tydligare, säger Johaugs manager Jörn Ernst till tidningen.

Managern: "Det var galenskap"

Nathalie von Siebenthal var en av de åkare som uttryckte sig mycket kritiskt i höstas och sa bland annat att Johaug "inte var trovärdig" och att hon "inte trodde på historian".

Nu är tongångarna annorlunda.

– Therese har varit en stor förebild för mig och hon har varit så bra, vettig och fin. Det är något som alla skidåkare ser upp till, säger hon enligt Dagbladet.

Therese Johaugs manager Jörn Ernst gläds åt att bilden har förändrats.

– Det är skönt att höra att det går åt det hållet. Det var galenskap som det var i början där många riktade kritik utan att ha speciellt mycket fakta under fötterna, säger Jörn Ernst till Dagbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.