Foto: Heiko Junge/Tt / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: Heiko Junge/Tt / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Heiko Junge/Tt / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: Berit Roald / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Berit Roald / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Berit Roald / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nathalie von Siebenthal. Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNNathalie von Siebenthal. Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nathalie von Siebenthal. Foto: Gian Ehrenzeller / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Justyna Kowalczyk. Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNJustyna Kowalczyk. Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Justyna Kowalczyk.  Foto: Valda Kalnina / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Johaugs manager: "Det var galenskap"

Publicerad

Totalt utdömd av flera rivaler direkt efter dopingbeskedet.

Nu verkar den allmänna uppfattningen om Therese Johaug ha svängt.

– Det är skönt att höra. Det var galenskap i början, säger managern Jörn Ernst till Dagbladet.

Det var i oktober som nyheten slog ned som en bomb.

Therese Johaug hade åkt fast för doping efter att ha ertappats med den förbjudna substansen clostebol i systemet.

Den norska skidstjärnan var förtvivlad och begravde sitt tårfyllda ansikte i händerna då hon mötte pressen. Och kritiken mot Johaug lät inte vänta på sig.

Flera skidåkare, såsom Justyna Kowalczyk och Aino-Kaisa Saarinen, var inte nådiga i sin kritik mot norskan, men nu verkar uppfattningen om 28-åringen ha vänt, skriver norska Dagbladet.

Hur det kommer sig?

– Jag tror att den ändrade uppfattningen kan förklaras med en kombination av att några har blivit felciterade och missförstådda, men inte minst av att det kommit upp mer fakta på bordet. Det har blivit bättre i takt med att informationen blivit tydligare, säger Johaugs manager Jörn Ernst till tidningen.

Managern: "Det var galenskap"

Nathalie von Siebenthal var en av de åkare som uttryckte sig mycket kritiskt i höstas och sa bland annat att Johaug "inte var trovärdig" och att hon "inte trodde på historian".

Nu är tongångarna annorlunda.

– Therese har varit en stor förebild för mig och hon har varit så bra, vettig och fin. Det är något som alla skidåkare ser upp till, säger hon enligt Dagbladet.

Therese Johaugs manager Jörn Ernst gläds åt att bilden har förändrats.

– Det är skönt att höra att det går åt det hållet. Det var galenskap som det var i början där många riktade kritik utan att ha speciellt mycket fakta under fötterna, säger Jörn Ernst till Dagbladet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag