Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Irriterad - trots krossen: ”Förväntade mig bättre..”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Therese Johaug fick pulsa ensam genom snön i jaktstarten. 

Efteråt var hon kritisk mot arrangören och föråkarna. 

– Jag förväntade mig att de skulle göra ett bättre jobb, säger hon till NRK.

Redan på förväg var damernas jaktstart avgjord. Suveränen Therese Johaug hade ett försprång på 45.6 sekunder ner till närmsta konkurrent (Heidi Weng). 

Så även om först regnet – och därefter snön – vräkte ner över Östersund så var det inget som stoppade den norska skiddrottningen. 

I ensamhet så pulsade hon fram genom snön och åkte in som segrarinna, 57.4 sekunder före just Weng. 

– Jag är riktigt stolt, det var ett tufft lopp där ute. Med tanke på att jag var alldeles ensam och med all snö som kom, säger Johaug på presskonferensen. 

– Förhållandena var inte så bra med all snö som kom, men det är en del av sporten. Det är inte första och inte sista gången det händer. 

Johaugs kritik mot arrangören

Men Johaug tycker att hennes resa mot mål blev mer mödosam än vad den skulle vara. I snöfallet hade arrangören hela tiden föråkare ute, som skulle se till att spåren var adekvata. 

Johaug menar dock att de inte skötte sitt uppdrag tillräckligt bra. 

– Det var inte många av föråkarna som hade åkt i förväg i spåren, säger hon till NRK.

NRK: Förväntade du dig ett bättre jobb från dem? 

– Ja. 

NRK: Var du irriterad?

– Ja, det var jag. 

NRK beskriver Johaug som ”rejält irriterad”. 

Arrangören vill inte kommentera kritiken

Ante Andersson, arrangörschef för Ski Tour 2020, vill inte kommentera Johaugs kritik. 

– Jag har absolut ingen kommentar till det. Vi håller på att utvärdera dagen just nu, så det får vi såna fall ta vid ett senare tillfälle. 

Bakom duon Johaug och Weng slutade Ingvild Flugstad Östberg trea, precis före Ebba Andersson. Emma Ribom var näst bästa svenska med en 9:e plats. 

Frida Karlsson slutade på 13:e plats, Charlotte Kalla 15, Linn Svahn 17, Anna Dyvik 21, Jonna Sundling 28, Linn Sömskar 31, Moa Molander Kristiansen 43 och Evelina Settlin 57. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.