Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs krav – vill att reglerna ändras

Therese JohaugFoto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Julie MyhreFoto: BILDBYRÅN NORWAY

Maiken Caspersen Fallas stav träffade konkurrenten Julie Myhre i ansiktet under norska mästerskapen.

Nu vill Therese Johaug se krav på glasögon i skidlopp.

– Det borde vara obligatoriskt, säger stjärnan till NRK.

Sprintfinalen i norska mästerskapen blev en tajt uppgörelse. 23-åringen Julie Myhre var på väg mot sin första NM-medalj när hon blev träffad i ansiktet av Maiken Caspersen Fallas stav.

Toppen på staven träffade Myhres glasögon som räddade henne från en ögonskada. 

– Det var tur att jag hade glasögonen på, sa Myhre till NRK efter loppet.

Istället var det just Caspersen Falla som tog guldet, före Ane Appelkvist Stenseth och Mathilde Myhrvold. Julie Myhre slutade fyra, sex tiondelar från pallen.

Efter stavincidenten vill Therese Johaug att det ska bli krav på att använda skidglasögon under lopp.

– Ja, det borde vara obligatoriskt, speciellt när något sånt här inträffar. Hittills har det inte hänt något allvarligt men det vore vara lika självklart som att ha hjälm när man åker rullskidor. Det är så jag ser på det, säger Johaug till NRK

FIS: ”Måste vi ha regler för allt?”

Hon får medhåll av landslagstränaren Arild Monsen:

– Det är inget dumt förslag. Jag har inga problem med att stödja det, säger han till kanalen.

Fis tävlingschef Pierre Mignenery skriver i ett sms till NRK att han välkomnar ett regeländringsförslag från det norska skidförbundet - men är samtidigt tveksam.

”Måste vi verkligen reglera allt? Det kommer vara svårt att tvinga utövare att bära glasögon under vissa förhållanden som gör sikten svår, som till exempel regn och snö. Jag skulle hellre se rekommendationer och att utövarna själva är ansvariga över sina val”, skriver Mignenery.

Therese Johaug tog dubbla guld under norska mästerskapen i Konnerud, på 10 kilometer fristil och 15 kilometer klassiskt.

Johaug vann enkelt skiathlonen under för-VM

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.