Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs chock: ”Är synd att det är så..”

Therese Johaug vann nästan alla etapper i Ski Tour 2020 och fick en bekväm resa i söndagens jaktstart.
Johaug intervjuas i Expressen TV.
Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hon är Norges skiddrottning – och hyllas av sina rivaler.

Men Therese Johaug får också ta emot hat.

Bland hennes 395 000 följare på Instagram finns det en hel del ”nättroll”, förklarar hon.

– Det är många där ute som inte gillar mig, säger Johaug.

Therese Johaug, 31, har precis gått igenom sin karriärs värsta kris. Efter att ha testat positivt för anabola steroider stängdes norskan av från allt tävlande i två säsonger.

Nu är hon tillbaka – och bättre än någonsin.

I fjol vann Johaug alla distanslopp i världscupen utom ett och den här säsongen har dominansen fortsatt, även om hon blev slagen i två lopp under Tour de ski.

I Ski Tour 2020, som avslutades i helgen, var Therese Johaug och hon lyckades dessutom vinna sitt första sprintlopp i karriären.

– Det här var ett av mina stora mål för säsongen och jag är väldigt glad över att stå här som vinnare, förklarade Johaug när SportExpressen träffade henne efteråt.

Får hat från Sverige

Bland rivalerna i världscupen är det väldigt få som verkar ha några problem med att Johaug tidigare varit avstängd för doping. Men i sociala medier låter det annorlunda.

I en intervju med Dagbladet berättar Therese Johaug att hon får ta emot mycket hat.

– Jag vet att det är många där ute som inte gillar mig och vill hacka på mig. Det är bara att inse att världen är sådan. Det är nättroll och hets, säger Johaug.

– Det är väldigt synd att det är så. Jag önskar att folk kunde tänka sig för innan de rackar ner på andra.

Dagbladet skriver att kommentarerna kommer både från norrmän, svenskar, finländare, ryssar och polacker. Och ofta handlar det om doping.

– Det är väldigt mycket olika åsikter. Jag blir chockad över det. Det är baksidan av att vara en offentlig person och åka skidor snabbt. Folk ska ha åsikter om det mesta...

Nästa världscuptävling är i helgen, i finska Lahtis. Under lördagen väntar 10 kilometer klassiskt och under söndagen är det stafett.

Mycket talar för att Johaug åker därifrån med två nya segrar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.