Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs bror inför de kommande förhören

Therese Johaug väntar fortfarande på sin dom efter dopingskandalen. Foto: Marius Simensen / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Johaug fick i sig ett otillåtet medel via en läppsalva. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET EGNE BILDER

På onsdag inleds förhören med Therese Johaug.

Nu berättar skidstjärnans lillebror Karstein om familjens stöd inför domedagsveckan.

– Det är jobbigt mentalt, men hon har gått igenom det värsta, säger han till VG.

Antidoping Norge vill stänga av Therese Johaug i 14 månader.

Och på onsdag inleds förhören med den norska skidstjärnan, som varit avstängd sedan hon ertappades med dopingklassade ämnet clostebol i kroppen.

Therese Johaug har under tiden stoppats från att träna med sina norska landslagskolleger, men SportExpressen har tidigare skrivit om att hon tränat med sin lillebror Karstein Johaug.

Nu berättar brodern om Thereses tunga tid, stödet från familjen och de kommande förhören.

– Det blir några speciella dagar och vi får ta det som det kommer. Jag tror att hon har gått igenom det värsta. Det är bara det formella kvar nu. Nu ska hon få ett avslut i saken och få klarhet i saker och ting, säger Karstein Johaug till VG.

"Försöker få henne att tänka på annat"

Karstein menar att veckans händelser inte kommer vara någonting jämfört med mardrömstiden i oktober då nyheten om Johaugs doping slog ner som en bomb i skidvärlden.

– Det som hände i oktober var mycket värre. Det ska bli skämt att stöka av det. Det är jobbigt mentalt, men hon har gått igenom det värsta, säger han.

Tillsammans har syskonen försökt få till en så normal vardag som möjligt, mitt under kaoset.

– Jag är den bror som jag alltid har varit. Jag har backat upp henne med träningen, arbetat tillsammans med henne och försökt få henne att inte tänka på vad som komma skall. Vardagen är sig, på så sätt, ganska lik, säger Karstein Johaug.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.