Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johaugs bortförklaring – efter förlusten mot Frida

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

LILLEHAMMER. Therese Johaug förlorade första duellen mot Frida Karlsson i premiären.

Nu förklarar norskan varför.

– Jag har ju en bit kvar formmässigt, säger Johaug.

– Jag har också några snäpp till att vrida upp, svarar Karlsson.

Det var en mindre sensation att Frida Karlsson med klar marginal knäckte superstjärnan Therese Johaug på 10 kilometer klassiskt i Ruka. Svenskan var 14 sekunder snabbare än den norska giganten.

– Jag kände jag hela tiden att jag har kontroll och har en extra växel att lägga in i slutet, sa Karlsson efter karriärens andra världscupseger.

En knapp vecka senare har Johaug analyserat vad som hände.

– Jag har ju en bit kvar formmässigt. Jag vet ju innerst inne att jag kommer bli bättre än så där i vinter, säger norskan.

Hon säger att förlusten mot Frida Karlsson triggar henne inför resten av vintern – och att hon behöver träna och tävla ännu mer för att nå sin absoluta formtopp.

– Jag behöver lopp. Behöver mer fart. Mer skidåkning på snö, säger Johaug.

Frida Karlssons svar: ”Vet inte hur hon tänker”

Frida Karlsson lämnade Ruka som ledare i den totala världscupen efter en seger, en andraplats och en sjätteplats. På lördagen ställs hon i en ny duell mot Therese Johaug, på 10 kilometer fristil i Lillehammer.

– Jag har nersänkta axlar och bra självförtroende. Det ska bli kul att tävla igen, säger Karlsson.

Tror du Johaug har lika bra självförtroende som du?

– Jag vet inte... hon säger att hon inte kört så många intervaller på snö. Men nu har hon fått några hårdkörare i alla fall!

Fick hon en tankeställare efter förra helgen?

– Ja, kanske. Jag vet inte hur hon tänker. Jag är i alla fall i fas för den här säsongen och har också några snäpp till att vrida upp.

Damernas lopp i Lillehammer startar 12.00. Förutom Frida Karlsson ställer Sverige upp med Ebba Andersson, Charlotte Kalla, Emma Ribom, Moa Olsson och Louise Lindström.

TV: Se det senaste avsnittet av Skidsnack

Skidsnack: Förvirringen kring svenske doldisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.