Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaugs bakslag – borta i flera veckor

Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Therese Johaug har drabbats av ett bakslag: Stjärnan stoppas från att träna. 

Enligt tränaren är orsaken av överbelastning, skriver Dagbladet. 

– Hittills är det inget drama, men vi vet inte hur det blir om 14 dagar, säger tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass. 

Den norska skidstjärnan valde att drar sig ur Toppidrettsveka förra veckan. 

Nu berättar tränaren Pål Gunnar Mikkelplass om anledningen varför. Therese Johaug har problem med ett lår vilket beror på överbelastning. Det betyder att norskan stoppas från att träna under de kommande veckorna. 

Att skidåkare tvingas ta en paus från träning är inte ovanligt, men att det är just Johaug som måste göra det är desto mer ovanligt. 

Därför måste Johaug bromsa träningen. 

– De flesta längdåkare på toppnivå ligger ibland vid gränsen för vad man kan tolerera. Du måste göra det för att kunna hänga med. Hittills är det inget drama, men vi vet inte hur det blir om 14 dagar, säger Mikkelsplass till Dagbladet.

Behandlas med massage

Duon Johaug och Mikkelsplass har jobbat tillsammans under flera år och har bestämt sig för att ta sig ur situationen som rör till det inför säsongsstarten i slutet av november. 

– Signalerna hon har fått är att hon känt sig mycket stel i benen, samtidigt som hon varit trött. Det här är typiska tecken på att träningssumman har blivit för stor, säger Johaugs tränare. 

Just nu behandlas Johaug med främst massage för att kunna komma tillbaka till träning. 

– Gensvaret har så här långt varit positivt. Lyckligtvis märkte hon av signalerna tidigt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.