Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug visar upp livet med kärleken

Therese Johaug.Foto: HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Johaug och pojkvännen Nils Jakob Hoff.Foto: Berit Roald / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Hur ser det egentligen ut när Therese Johaug sitter hemma och äter middag med pojkvännen?

Skidstjärnan visar nu upp sitt liv – i en helt ny YouTube-kanal.

– Jag har fått väldigt positiv respons, säger Johaug.

Norges skidstjärna Therese Johaug, 32, har sällan varit särskilt öppen kring sitt privatliv. Många blev därför förvånade när hon i slutet av augusti lanserade en YouTube-kanal.

I beskrivningen kunde man läsa: ”Här får du följa med bakom kulisserna hos världens bästa längdskidåkare”. Och under de första avsnitten har tittarna verkligen fått komma nära Johaug.

Hon har bland annat visat upp hur det kan se ut när hon är på semester med pojkvännen Nils Jakob Hoff, hur en vanlig middag hemma kan se ut och hur det låter när hon och kompisen Martine Ek Hagen är ute på promenad.

– Det har varit väldigt kul, tycker jag. Där kan jag ge följarna lite inblick i mitt liv och släppa in dem närmare inpå, säger Johaug till SportExpressen.

Therese Johaug hemma vid middagsbordet.Foto: YouTube.
Pojkvännen Nils Jakob Hoff syns också i avsnitten.Foto: YouTube.
Johaug visar upp semestern i Loften.Foto: YouTube.
Nils Jakob Hoff var också med på semestern.Foto: YouTube.
Therese Johaug med kompisen Martine Ek Hagen.Foto: YouTube.

Pojkvännen trivs i rutan

Vilka reaktioner har du fått på de första avsnitten?

– Det är många som säger att det är bra och att de lär sig någonting av mina videor. Och det var min tanke med det här, jag vill att folk ska kunna ta med sig något från avsnitten. Det kan vara alltifrån tips om skidteknik eller tips om mat. Det ska inte bara vara trams.

Nils Jakob Hoff har synts en hel del i de första avsnitten. Han har både filmat själv och blivit filmad av Johaug.

– Jag tror han tycker det är kul. Han gillar att filma och ta bilder, så det är inga problem. Han trivs med att vara med i YouTube-kanalen, säger Therese Johaug.

Kommer du fortsätta att lägga ut avsnitt även under säsongen?

– Ja, det är planen.

Världscupen startar den 27 november med tävlingar i finska Ruka. Precis som vanligt kommer Johaug att vara storfavorit i samtliga distanslopp i vinter.

Svenskarna gjorde succé förra säsongen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.