Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug slog männen: ”Hon är ett monster”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Therese Johaug var snabbast av alla damer uppför den avslutande klättringen i Tour de ski. 

Men norskan slog även flera manliga åkare. 

– Hon är ett monster, säger britten Andrew Musgrave. 


Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

Avgörandet i Tour de ski på damsidan såg ut ungefär som de flesta väntat sig på förhand. Therese Johaug satte upp ett mördande tempo när åkarna var framme vid foten av klättringen som summerar touren, och ingen annan orkade hänga med. 

Johaug hade bara några sekunders avstånd ner till Ingvild Flugstad Östberg i sammandraget inför avslutningen, men tog i och med sin imponerande klättring hem touren i överlägsen stil. 

Norskan har flera gånger tidigare svarat för ruskiga insatser uppför Alpe Cermis. Det här var tredje gången Johaug tog hem Tour de ski, och hon har även varit på pallen fyra gånger tidigare. 

Therese Johaug slog Svensson: ”Brukar vara så”

Johaug klarade av söndagens lopp på 34:21 sekunder, och med den tiden slår hon åtta av männen på etappen. Men sett till själva klättringen är Johaug snabbare är betydligt fler manliga åkare. En av dem som får stryk i åktid uppför backen var svenske Oskar Svensson. 

– Det är som vanligt, det brukar vara så ungefär, säger Svensson med ett skratt. 

– Det är inga konstigheter, det är en speciell tävling och det är vissa typer av åkare som åker bra på den här typen av lopp. 

Den 24-årige svensken ser inte tillbaka på sin insats i Tour de ski med någon stor glädje. 

– Det är katastrof, det är långt ifrån där jag vill vara. Jag kan inte köra så fort som jag vill, jag blir trött för fort helt enkelt. Jag får hoppas att det släpper efter det här. 

Även britten Andrew Musgrave var långsammare än Johaug uppför Alpe Cermis. Och precis som Svensson menar han att det var hyfsat väntat. 

– Det var ingen bomb direkt. Jag såg henne på tv i dag, hon åker med en otrolig fart uppför. Det är inget att skämmas över att bli slagen av henne i den här backen. Hon är ett monster, säger Musgrave. 

Therese Johaug överlägsen i klättringen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.