Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johaug om Karlsson: ”Det tror jag blir svårt”

Norske landslagschefen Espen Bjervig om säsongen och han menar bland annat att Therese Johaug kommer få det tufft.
Therese Johaug Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Frida Karlsson Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: SAMMY MINKOFF / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Tre VM-medaljer på fyra starter. 

Men Frida Karlsson kommer inte dominera på samma sätt under vinterns världscuptävlingar – det tror åtminstone Therese Johaug. 

– Att hon ska vara på pallen varje världscuplopp hon ställer upp i, det tror jag blir svårt, säger norskan till TT.

Det är svårt att hitta ett genombrott som liknar det Frida Karlsson fick under förra säsongen. Svenskan tävlade på seniornivå för första gången i VM- och världscupsammanhang – och det hela slutade med en osannolik succé. 

Frida Karlsson, som fyllde 20 i augusti, lämnade VM i Seefeld med guld, silver och brons. Karlsson bommade endast medalj i skiathlonen, där hon slutade femma. 

Det blev fem starter i världscupen för den svenska talangen under vintern, där hennes bästa prestation blev en femteplats i sprinten i Kanada. 

Therese Johaug om Frida Karlsson: ”Svårt”

Therese Johaug ser det inte som speciellt troligt att Karlsson tar ett jättekliv inför den kommande säsongen, när det gäller prestationer i världscupen. 

– Jag tror kanske inte att hon kommer att ha en stabil formkurva helg efter helg, hela året. Mina egna och andras erfarenheter visar att det tar lite tid att etablera sig i toppen över en längre period. Att hon ska vara på pallen varje världscuplopp hon ställer upp i, det tror jag blir svårt. 

Hon fortsätter: 

– För all del, hon kan klara det. Men det är svårt att gå från junior till senior.

Johaug öppnade för att sluta innan OS

Den norska stjärnan lämnade själv VM i Seefeld med tre individuella guld. Johaug har tidigare öppnat för att karriären kan vara över innan OS i Peking 2022. 

– Jag vet inte, det är 50/50. Det viktigaste för mig är att jag trivs med det här, att jag känner att jag har motivation till att lägga ner den träning som krävs, att jag har motivation till att resa så mycket som vi gör och inte minst att resultaten ska motsvara de förväntningar jag har på mig själv, sa Johaug till Langrenn.com