Therese Johaug Foto: Heikki SaukkomaaTherese Johaug Foto: Heikki Saukkomaa
Therese Johaug Foto: Heikki Saukkomaa
Charlotte Kalla Foto: Carl SandinCharlotte Kalla Foto: Carl Sandin
Charlotte Kalla Foto: Carl Sandin

Johaug om Kalla: "Har inte varit trevligt"

Publicerad

LAHTIS. Norska superstjärnan Therese Johaug defilerade hem säsongens femtonde världscupseger i Lahtis.

Denna gång utan Charlotte Kalla som en av motståndarna.

– Jag saknar Charlotte här. Det har inte varit trevligt att läsa om hur det är med henne, säger Johaug.

Efter förra helgens tävlingar i Falun bestämde landslagsledningen och Charlotte Kalla att den svenska skiddrottningen skulle ta en time out.

Beslutet föregicks av en sjunde och en nionde plats - och naturligtvis det omskrivna uttalandet av tränaren Mattias Persson om Kallas själsliga tillstånd.

Därför fanns inte Kalla på plats i Lahtis i dag. I Kallas frånvaro blev nu i stället Stina Nilsson bästa svenska på en 16:e plats.

Johaug välkomnar Kalla

Vinnare?

Therese Johaug. Precis som vanligt alltså.

Men när SportExpressen träffar Johaug efter loppet är det inte bara glädje som norskan visar. Johaug verkar också tydligt bekymrad över att hennes svenska kompis inte ens kom till start i Finland.

– Ja, jag saknar Charlotte. Men det var nog kanske rätt beslut av henne att stanna hemma och träna i lugn och ro.

Johaug säger att hon följt vad som skrivits om Charlotte Kalla efter helgen i Falun. Och att det inte varit trevligt.

– Nej, men det är ju så här i toppidrotten. Ibland går det upp, ibland går det ner.

Tidigare i veckan sa den norske damtränaren Egil Kristiansen att han gärna ser att Kalla kommer till Norge för att träna med de norska damstjärnorna.

Det tycker även Johaug är en bra idé.

– Ja, herregud. Charlotte är alltid välkommen till Norge. Hon har ju varit med oss tidigare. Vi vill ju dela med oss vår kunskap till åkare från andra nationer. För sportens bästa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag