Therese Johaug om Kalla: ”Är helt sjukt”

Foto: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla har visat sitt stöd för Therese Johaug under norskans dopingavstängning.

Nu har skidstjärnorna träffats igen – för första gången på två år.

– Det är helt sjukt, säger Johaug.

Therese Johaug är tillbaka efter den 18 månader långa dopingavstängningen. Under hela perioden har hon stöttats av sin svenska rival Charlotte Kalla.

– Nu har hon avtjänat sitt straff - och då ska hon få lämna det bakom sig. Therese har varit saknad. Hon är en stor inspirationskälla för mig, sa Kalla till SportExpressen i mars.

Kalla har tidigare har öppnat för att träna tillsammans med Johaug då straffet är avtjänat och sagt och gjort: Under veckan har de båda skiddrottningarna tränat tillsammans med varandra i norska Sognefjell.

Det var deras första möte med varandra på två år.


LÄS MER: Sveriges alla medaljer under OS 2018 i Pyeongchang.  

Johaug om Kalla: ”Fint att höra”

Nu berättar Therese Johaug om det kära återseendet och vad Charlotte Kalla sa till henne.

– Hon sa att det var otroligt fint att träffa mig igen, och att hon hade tänkt mycket på mig de senaste två åren. Hon var glad över att få konkurrera med mig igen och sa att jag var saknad. Det var fint att höra, säger Therese Johaug.

29-åringen hoppades in i det sista på att få sin avstängning hävd inför OS i Pyeongchang, men stoppades från de olympiska spelen – där Charlotte Kalla tog hem hela fyra medaljer: ett guld och tre silver.

– Det var trevligt att träna med Charlotte. Jag har inte sett henne på över två år, och det är nästan helt sjukt. Jag kunde nästan inte tro att det var två år sedan. Jag ser fram emot att få några fajter med henne till vintern. Hon kommer att bli tuff att slå, säger Johaug och fortsätter:

– Det blir väldigt spännande. Hon har ju tagit några steg hon också de två senaste åren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.