Foto: Maja Suslin/TtFoto: Maja Suslin/Tt
 Foto: Maja Suslin/Tt
Foto: Stanko Gruden/Agence ZoomFoto: Stanko Gruden/Agence Zoom
 Foto: Stanko Gruden/Agence Zoom
Foto: Jussi Nukari/TtFoto: Jussi Nukari/Tt
 Foto: Jussi Nukari/Tt

Johaug knäcktes av sin landsmaninna

Publicerad

Heidi Weng vann damernas jaktstart - till sin egen förvåning.

En centimeterkamp på upploppet avgjorde kampen mot Therese Johaug.

– Therese är som en duracellkanin, det här hade jag inte trott, säger Weng till SVT.

Det blev en norsk afton i Quebec när damernas jaktstart avgjordes i Ski tour Canada.

Först i mål var Heidi Weng följd av Therese Johaug, Astrid Jacobsen och Maiken Caspersen Falla.

Kampen om segern var stenhård. Weng som gick ut först fick snabbt sällskap av Johaug som var favorittippad till segern. Men Weng bet ifrån och höll hela vägen i mål.

– Jag hade bestämt mig för att inte släppa hennes rygg och att hon inte skulle vinna så lätt. Therese gjorde jobbet hela vägen, men hon fick ingen hjälp av mig på upploppet, säger Weng till SVT.

Stina Nilsson bästa svenska

De svenska åkarna hade ingenting med tätstriden att göra. Stina Nilsson, som hade bäst utgångsläge, fick se sig omkörd av Jessica Diggins och slutade på en sjunde plats.

Ett resultat hon är nöjd med:

– Det är mitt bästa skatelopp på länge individuellt eftersom jag fick gå själv hela vägen förutom när Jessica Diggins flög förbi. Jag försökte hänga på henne men hon hade en annan fart än mig, säger Nilsson till SVT.

Kalla fick dra hela loppet

Näst bästa svensk blev Charlotte Kalla på en nionde plats efter att ta tagit täten i den klunga som skapades bakom norskorna och Diggins.

– Det var ingen som hade ambition att gå upp och dra så jag bestämde mig för att hålla ett jämt och hårt tempo. Jag var sugen på att ha en bra tid i mål, säger Kalla till SVT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag