Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug kallar in till presskonferens i dag

Johaug
Foto: Marius Simensen / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Foto: Marius Simensen / DIGITALSPORT BILDBYR N

Therese Johaug står anklagad för doping.

Nu har norskan kallat till pressträff på torsdag.

– Det har funnits starka önskemål från pressen om att Therese ska besvara ytterligare frågor, säger Johaugs advokat, Christian B. Hjort, till NRK.

Förrförra veckan avslöjades det att Therese Johaug har testat positivt för den anabola steroiden clostebol. Enligt den norska skidstjärnan själv fick hon i sig den förbjudna substansen genom en läppsalva som hennes landslagsläkare gav henne på ett landslagläger i Italien.

Det första beskedet från Antidoping Norge var att Johaug stängs av i två månader i väntan på slutgiltig dom. Ärendet handskas just nu av Antidoping Norges påtalsnämnd, som om de vill gå vidare med ärendet kommer att lämna över saken till Norges idrottsförbund.

Johaug kallar till pressträff

Johaug har hållit en väldigt låg profil sedan avslöjandet. Enda undantaget var en tårfylld presskonferens som hölls samma dag som det positiva dopingprovet blev bekräftat.

Men nu ska Johaug återigen framträda inför pressen.

– Det har funnits starka önskemål från pressen om att Therese ska besvara ytterligare frågor. Det har också funnits kritik mot att hon inte varit mer tillgänglig. Vi förstår detta, men vi har också haft respekt för att efterforskningarna som fortfarande pågår, säger Johaugs advokat, Christian B. Hjort, till NRK.

"Har inte varit redo"

Managern Jörn Ernst menar att Johaug först känt sig redo att prata om saken.

– Det är två saker som gör att hon nu bryter tystnaden: För det första har vi gjort allt klart med det formella med Antidoping Norge, för det andra så har hon inte varit redo. Det är hon nu, säger Ernst till TV2.

Mötet ska äga rum i dag.

– Det är inte i vår regi. Jag hänvisar alla frågor till hennes advokat, säger Gro Eide på norska skidförbundet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.