Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug hyllar Björgen – efter comebacken

Marit Björgen går i målFoto: Skärmdump/TV2
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Marit Björgen siktar på comeback. 

På torsdagen gjorde 40-åringen sitt första lopp på över två år. 

Björgen var två minuter efter Therese Johaug i mål. 

Det var i samband med de norska mästerskapen i april 2018 som Marit Björgen avslutade den mest framgångsrika vintersportkarriären någonsin. 

Men i våras stod det klart att den norska skidikonen gör comeback. Björgen har värvats till långloppsteamet Team Ragde Eiendom och ska göra en satsning mot Vasaloppet 2021. 

Under torsdagen gjorde Björgen sitt första lopp för det nya teamet när hon körde en rullskidtävling över 11,5 kilometer i Oslo. 

Med i startfältet fanns bland annat Therese Johaug. 

Björgen tillbaka efter två år

Johaug vann till slut också tävlingen, och var två minuter före Björgen i mål. 

– Jag tycker att det har gått bra i höst. Jag har varit med på några långa turer med killarna i Team Ragde och har fått positiva svar. Men jag har ingen aning om hur nivån är på damsidan. Så jag vet inte hur fort jag måste åka, sa Björgen till NRK efter loppet. 

Therese Johaug hyllade sin tidigare landslagskompis. 

– Det är grymt. Det finns inget annat att säga. Hon har varit borta från cirkusen i två år och träning är en färskvara. Även om hon har åkt fort förut så måste det läggas ner ett jobb. Jag tycker att Marit åkte bra. Jag är ju elitidrottare, så jag borde ju slå henne, sa Johaug.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.