Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johaug: ”Jag är i slutet av karriären”

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Therese Johaug har dominerat världscupen under de senaste åren. 

Men nu ser norskan ett slut på karriären. I en intervju med VG berättar norskan om framtiden, miljonförmögenheten och familjeplanerna.

– Det kommer ett liv efter elitidrotten, säger Johaug. 

Norskan fick sitt stora genombrott när hon tog bronset på tremilen under VM i Sapporo 2007. 

Johaug har därefter dominerat världscupen i många år tillsammans med landsmaninnan Marit Björgen. 

I en intervju med norska VG berättar stjärnan att hon ser ett slut på karriären som elitidrottare. 

– Det kommer att liv efter detta. Jag är i slutet på min karriär. Jag tänker långsiktigt, berättar hon. 

Hon har därför lanserat en Youtube-kanal där hon öppnar upp till sin vardag tillsammans men sin pojkvän Nils Jakob Hoff. Tittarna för bland annat följa med henne till huset i Holmenkollen och när kärleksparet vandrar i Nordnorge. 

Pojkvännen är läkare

– Jag tror att folk känner igen mig genom tv-rutan när jag är på en tävling eller när jag är på en landslagssamling. Ingen har fått nog av min vardag. Nu kan folk se hur jag tränar och när jag är tillsammans med min pojkvän, det blir nytt för folk, säger Johaug. 

Nils Jakob Hoff jobbar som läkare men är en tidigare världsmästare i rodd. De har varit tillsammans i sex år. 

– Nils tyckte det var en bra grej att vara med i vissa saker jag publicerar. Han är med i bland, men det här är mitt liv. 

Genom en framgångsrik längdåkningskarriär har norskan byggt upp en miljonförmögenhet som växer snabbt. Under 2015 köpte hon in sig i bolaget Active Brands, som senare blev uppköpt av FSN Capital. Johaug tjänade närmare 15 miljoner kronor på affären. Norska Finansavisen har skrivit att Johaug har tjänat mer än 35 miljoner kronor på sina varumärken. 

Utesluter inte barn

– Det första året ville jag nästan krama alla tjejer som hade en Johaug-jacka. I dag är det väldigt många som vill associeras med märket och det vi står för.  

Men även fast Johaug har pengar så det räcker och blir över kommer hon inte lägga skidorna på hyllan – inte riktigt än i alla fall. Hon utesluter inte heller att skaffa barn, för att sedan göra en comeback. 

– Det är inte helt omöjligt. Det kommer helt bero på situationen. Jag kan ju sitta här och säga att jag har lust till det, men när allt kommer till kritan, så går det inte, säger hon och berättar att hon inte ett slutdatum på karriären. 

– Jag tar det som det kommer. Motivation måste vara med. När den inte finns så är man färdig. Det kommer också bero på om jag presterar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.