Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johannes Kläbo flyttar – tillsammans med kärleken

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Foto: ULD PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Johannes Hösflot Kläbo, 22, har köpt hus – och nu flyttar skidstjärnan hemifrån.
Hur det kommer att gå? Inte särskilt bra om man frågar hans tränare Eirik Myhr Nossum:
– Jag tror att det kommer att bli svårt. Jag har aldrig sett honom tvätta kläder och aldrig sett honom laga mat, säger han till norska tv 2.  

Norska VM-guldmedaljören från Seefeld, Johannes Hösflot Kläbo har tagit sig an en ny utmaning, om än rimligt, 22-åriga skidstjärnan ska nämligen flytta hemifrån. 

Han och flickvännen Pernille Døsvik har köpt hus i Byåsen i Trondheim, något han berättade om på Instagram för drygt en vecka sedan.

– Huset kom verkligen lite plötsligt. Vi har tittat runt ett tag och sedan hittade vi vad vi trodde att vi kunde njuta av. Då hände det ganska snabbt, säger Kläbo till norska tv 2. 

Tränaren: ”Jag tror att det kommer att bli svårt” 

Johannes Hösflot Kläbos tränare Eirik Myhr Nossum har inte särskilt höga förväntningar när det gäller hans adepts hemkunskaper. 

– Jag tror att det kommer att bli svårt. Jag har aldrig sett honom tvätta kläder och aldrig sett honom laga mat, säger Eirik Myhr Nossum till tv 2 och tillägger: 

– Jag vet att han har en mycket trevlig och söt flickvän som säkert hjälper honom mycket. Och som verkligen lärt sig av sina föräldrar om hur man gör saker. Jag kan inte vänta med att besöka honom första gången och be honom ta mig en kopp kaffe, skämtar Nossum. 

Skidstjärnan berättar att viss del av hans tränares oro är befogad. Kläbo säger även att han fortfarande kommer att bo nära sina föräldrar – och att smutstvätt säkert kan komma att hamna där efter en och annan landslagssamling. 

Men han ger sin tränare lite mothugg i alla fall. 

– Jag kan laga mat. Jag hörde att han (Nossum) inte trodde det. Men mat måste jag göra, och jag kan slänga ihop något enkelt, så det är inte helt hopplöst. Jag ska bara testa mig fram. Sen får jag skicka bilder till Nossum varje gång jag tvättar kläder. Jag får bombardera honom med det så att han blir lite imponerad. 

https://www.instagram.com/p/B0nqJALBvVw/